Ευχές για ευτυχισμένες γιορτές με υγεία.

Γνωριμία με τον Γιάννη Τσαρούχη στο Νηπιαγωγείο μας

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής και γνώρισαν ένα από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του 20ου  αιώνα, τον Γιάννη Τσαρούχη.

Στον πίνακα «Οι Τέσσερις Εποχές», οι εποχές απεικονίζονται με ανθρώπινες μορφές , δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που στέκονται μπροστά σ’ ένα τραπέζι με φρούτα. Με τον τρόπο αυτό ο Γιάννης Τσαρούχης αναδεικνύει την ομορφιά της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα παιδιά διασκέδασαν, περιέγραψαν τους πίνακες, εξήγησαν τον λόγο που χρησιμοποιούνται διαφορετικά χρώματα και φρούτα σε κάθε πίνακα και μάντεψαν ποια εποχή συμβολίζει ο κάθε ένας ενισχύοντας παράλληλα τη γλωσσική τους ανάπτυξη.

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Τα «Πασχαλάκια» γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με πολλά παιχνίδια στην αυλή! Μίλησαν για τα δικαιώματα των ζώων και για τον σεβασμό που πρέπει να τους δείχνουμε! «Έχουν καρδούλα και δεν πρέπει να τα πληγώνουμε», «με μια βόλτα τα κάνουμε να χαμογελούν ακόμη και αν δεν μπορούμε να δούμε το χαμόγελό τους»….

Story time…

“If we expose kids to books and art, nothing but good can come from it…”

Our children listen to the story “I can do it”!!! Our big book was about Gary who learned to try… his friends helped him to realize the importance of trying… We talked about trying and never give up! We can achieve lots of things if we try… The children developed their vocabulary and they agreed on trying and never give up!!!!

Books make us develop our vocabulary and we read lots of them…