Γραφική ύλη τάξεων σχολικής χρονιάς 2020-21

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Παπαδόπουλο Ιάκωβο – Παρασκευά και Σιγανό Κωνσταντίνο – Γεράσιμο, οι οποίοι διακρίθηκαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου στο  Pierce College και έλαβαν και οι δύο υποτροφία. Τους ευχόμαστε Καλή Πρόοδο και Καλή Πορεία στο Γυμνάσιο!!!!

Με αισιοδοξία για μια νέα εποχή , με σεβασμό στο παιδί

Μένουμε σπίτι

Λειτουργία Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

 

Σας ενημερώνουμε για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας που αφορά το κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.

Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών. Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Τις επόμενες ημέρες θα σας στείλουμε οδηγίες για τον τρόπο επικοινωνίας σας με τους δασκάλους, ώστε ο χρόνος που θα είναι κλειστό το σχολείο να είναι εποικοδομητικός όσον αφορά τα μαθήματα,  τις επαναληπτικές ασκήσεις και ξένες γλώσσες που θα γίνονται διαδικτυακά .

 

 

Από τη Διεύθυνση

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής – Πειράματα, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρασκευάζουν το δικό τους αντισηπτικό υγρό!

Ο Γιάννης Κωστάκης είναι ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το έτος 2013.

Το σχολείο μας επισκέφτηκε ο Γιάννης Κωστάκης,  Παραολυμπιονίκης  αθλητής της κολύμβησης. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής,  έχει καταρρίψει παγκόσμια ρεκόρ και έχει λάβει περισσότερα από 100 μετάλλια σε όλα τα πρωταθλήματα κολύμβησης, που έχει συμμετάσχει, κάνοντας περήφανους τους Έλληνες με τις διεθνείς του κατακτήσεις. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συζήτησε με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  για τα αθλήματα των  Παραολυμπιακών αγώνων, αλλά και για  τη δύναμη της θέλησης που μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το αδύνατο σε δυνατό!

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 21-3-2020 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9-5-2020, στις 9.00 π.μ.

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 21-3-2020 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9-5-2020, στις 9.00 π.μ.

Σπουδαίοι Έλληνες γράφουν για την αγάπη

Με αφορμή την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας  γνώρισαν  τρεις σπουδαίες και καταξιωμένες προσωπικότητες της ελληνικής ποίησης και λογοτεχνίας που έχουν γράψει για την αγάπη. Ο Κωνσταντίνος Καβάφης μας εξομολογήθηκε  τον έρωτα του στο ποίημά του «Δεκέμβρης του 1903», η Μαρία Πολυδούρη μας έδειξε την ευγνωμοσύνη της για την αγάπη που δέχτηκε στο «Μόνο γιατί μ’ αγάπησες», ενώ ο Νίκος Καζαντζάκης στο απόσπασμα από το έργο του «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» μας έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι είναι αγάπη. Μαζί με τα παιδιά μας αφηγηθήκαμε αυτά τα τρία έργα, τα κάναμε όμορφες ζωγραφιές και όλοι μια αγκαλιά χορέψαμε, τραγουδήσαμε και γιορτάσαμε την ΑΓΑΠΗ. Με αυτό τον τρόπο τα ποιητικά και λογοτεχνικά αυτά αριστουργήματα γίνονται βίωμα στα παιδιά, που θα τους ακολουθεί για όλη τους τη ζωή.

Θεατρική – διαδραστική παράσταση «Το ταξίδι του Αρλεκίνο» από το Ένεκα Παιδείας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του σχολείου μας για τις Απόκριες, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν στον χώρο του σχολείου μας διαδραστική – θεατρική παράσταση από τον θίασο του «Ένεκα Παιδείας» με τίτλο «Το ταξίδι του Αρλεκίνο!».

Μια διασκεδαστική αποκριάτικη διαδραστική παράσταση στην οποία συμμετείχαν τα ίδια τα παιδιά κρατώντας χειροποίητες γιγαντόκουκλες. Ο Αρλεκίνο, σε ένα ταξίδι αναζήτησης οδήγησε τους μασκαρεμένους χωρικούς από το μικρό Καρβάλι στη χώρα του δρακομυλωνά και της τερατοχελώνας. Έχοντας πάντα για όπλα του, την αγάπη του για τους δουλευτάδες, τη χαρά, το γέλιο και το τραγούδι, κατόρθωσε να νικήσει τα τέρατα που ζουν σε βάρος τους. Επιστρέφοντας στο Καρβάλι, οργάνωσε το πρώτο μεγάλο Καρναβάλι! Τα τέσσερα πληρώματα των καρναβαλιστών χωρικών συναγωνίστηκαν στη χαρά, στον χορό και το τραγούδι και διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Επίσκεψη των Ελληνίδων αθλητριών, Κοζομπόλη Βούλας και Μωραϊτίδου Εύης στο σχολείο μας.

Είχαμε την τιμή και τη χαρά να δεχτούμε στο σχολείο μας την επίσκεψη δύο Ελληνίδων αθλητριών, της Κοζομπόλη Βούλας και της Μωραϊτίδου Εύης. Οι δύο αθλήτριες  διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 λαμβάνοντας το ασημένιο μετάλλιο στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μίλησαν στα παιδιά για τους Ολυμπιακούς αγώνες, για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά  και για την εμπειρία που έζησαν οι ίδιες το 2004, όταν, εκτός από το ασημένιο μετάλλιο, κέρδισαν  την αγάπη και τον θαυμασμό του κόσμου, κάνοντας περήφανη την Ελλάδα. Επίσης, αναφέρθηκαν στην  προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της παιδικής και της εφηβικής τους ηλικίας προκειμένου να φτάσουν τελικά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στη μεγάλη σημασία που έδωσαν οι ίδιες και στη μόρφωσή τους, τονίζοντας την ανάγκη για σωματική άσκηση, αλλά και πνευματική καλλιέργεια. Επιπλέον έδειξαν στα παιδιά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν, καθώς και την ολυμπιακή δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτή την εκδήλωση, όπου παρουσίασαν στο τέλος δικές τους εργασίες για τα ολυμπιακά αθλήματα και τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσκεψη μαθητών Β΄ τάξης στον πολυχώρο «Team Magma»

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Σχολείου μαςεπισκέφτηκαν τον πολυχώρο «Team Magma», όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Εξερευνητές».

Τα παιδιά ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο και στο χώρο και έγιναν πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας σε μία περιπέτεια που οι θρύλοι και οι μύθοι είχαν μπλεχτεί και έπρεπε  να τους ξεμπερδέψουν πριν να είναι αργά!

Νύχτα είναι θα περάσει, καινούρια μέρα θα χαράξει

Η Γη γυρίζει, η μέρα διαδέχεται τη νύχτα και η νύχτα τη μέρα...  κι έτσι ο καιρός κυλάει, σαν νερό σε γάργαρο ποταμάκι... Με τα παιδιά των τμημάτων του Προνηπίου μας δραματοποιήσαμε το φαινόμενο, για να το κατανοήσουμε μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση!