Αποκριάτικες εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη της Αης΄Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου

Ο μύθος της Αλκυόνης στο Προνήπιό μας!

Η Αλκυόνη, το πουλί με τα γαλάζια φτερά, που γεννάει τα αυγά του στην καρδιά του χειμώνα, σύμβολο καλοκαιρίας και αισιοδοξίας, έγινε η αφορμή για μια πολύ ξεχωριστή προσέγγιση του μύθου από τα παιδιά των τμημάτων του Προνηπίου μας και φυσικά μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή στην οποία τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ξεχωριστή τεχνική του ψηφιδωτού. Απολαύστε  την!

Επίσκεψη μαθητών A΄ τάξης στον πολυχώρο «Team Magma»

Οι μαθητές της  Α  τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν  τον πολυχώρο «Team Magma», και  παρακολούθησαν  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η εποχή των δεινοσαύρων».

Ένα παιχνίδι στο προϊστορικό παρελθόν με αντιστοιχίσεις και αναπαραστάσεις συμβόλων, με συγκρίσεις και επαληθεύσεις αποτελεσμάτων, με διάκριση γεωμετρικών σχημάτων και ανακατασκευές διαφόρων τύπων με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικών επίλυσης προβλήματος και την οικοδόμηση εναλλακτικών τρόπων μετρήσεων και υπολογισμού αποτελεσμάτων.

Οι φυσικές επιστήμες στο Νηπιαγωγείο μας!

Οι μικροί μας επιστήμονες είχαν τη χαρά να ανακαλύψουν ποια αντικείμενα μαγνητίζονται και ποια όχι, αφού έκαναν τα πειράματά τους και κατέγραψαν όλα όσα ανακάλυψαν! Μίλησαν για τα διαφορετικά υλικά, παρατήρησαν ότι υπάρχουν ίδια αντικείμενα φτιαγμένα όμως από άλλο υλικό… Παρατήρησαν τους δύο πόλους του μαγνήτη και πειραματίστηκαν με αυτούς. Διαπίστωσαν ότι οι όμοιοι πόλοι απωθούνται και οι διαφορετικοί έλκονται. Η χαρά του πειραματισμού φαινόταν στο πρόσωπό τους κάθε φορά που ανακάλυπταν ποια αντικείμενα μαγνητίζονται και ποια όχι! Οι μικροί επιστήμονες του νηπιαγωγείου μας εξερευνούν διαρκώς όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο της φυσικής…

Παράσταση αγγλικού εκπαιδευτικού θιάσου “English Theatre Club” για τους μαθητές των τάξεων Β΄, Γ΄& Δ΄ Δημοτικού “Charlie”

Το αγγλικό εκπαιδευτικό θέατρο “English Theatre Club” παρουσίασε στο θέατρο του Σχολείου μας, την παράσταση “Charlie”. Ο θίασος αποτελείτο από Άγγλους και Έλληνες ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς που έχουν πείρα στο   παιδικό θέατρο. Σκοπός τους τα παιδιά να βιώσουν την ξένη γλώσσα με πρωτότυπο και ζωντανό τρόπο. Ήρωας ο Charlie, ένας μοναχικός άνθρωπος, ποιητής και ονειροπόλος, που πάντα ελπίζει να βρει την αγάπη και την περιπέτεια.      

Μια διαδραστική κωμωδία, βασισμένη σε ιδέες από τα έργα του μεγάλου κωμικού, Charlie Chaplin. Ο φτωχός, αλλά ευρηματικός Charlie,μία βαλίτσα με χρήματα, ένα κορίτσι σε απόγνωση, μια ιστορία αγάπης και πολύ γέλιο!! Με ανατροπές και εκπλήξεις, οι μαθητές παρακολούθησαν το έργο, μίλησαν, επευφήμησαν, τραγούδησαν και συμμετείχαν  και οι ίδιοι στην παράσταση.    

Επίσκεψη μαθητών Ε΄τάξης στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Παναθηναϊκό Στάδιο, γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο,  συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’Athletics» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το «Καλλιμάρμαρο αποτελεί δημιούργημα των αρχαίων Αθηναίων και είναι προορισμένο από τα αρχαία χρόνια να φιλοξενεί την ευγενή άμιλλα του νου και του σώματος. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία μέσα σε έναν χώρο που  αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της ιστορίας μας και είναι ταυτόχρονα ένα σύμβολο του παγκόσμιου αθλητισμού.  Μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ακουστικής ξενάγησης μπόρεσαν να γνωρίσουν κάθε γωνιά του Σταδίου. Επιπλέον είδαν  από κοντά αφίσες και δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως σήμερα. Στη συνέχεια μέσα από ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου είχαν τη δυνατότητα να  προσεγγίσουν βιωματικά τα αθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος προσφέρθηκαν στους μαθητές αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

Ασφάλεια στο διαδύκτιο

Για τα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας και της Α΄ Δημοτικού

Τα «Πασχαλάκια» στο Νηπιαγωγείο μας ταξίδεψαν στη γειτονιά του Ήλιου

 

Το ταξίδι στο διάστημα συνεχίστηκε από τους μαθητές του νηπιαγωγείου! Φτιάξαμε το ηλιακό μας σύστημα και γράψαμε τους πλανήτες, καθώς πια αναγνωρίζουμε σχεδόν όλα τα γράμματα, τους βάλαμε στην τροχιά γύρω από τον ήλιο με τη βοήθεια της τεχνολογίας «ζωντανέψαμε» τους πλανήτες, τους νανο-πλανήτες,  τους δορυφόρους, τους αστεροειδείς… φορέσαμε στολές, αναπαραστήσαμε το ηλιακό μας σύστημα και «μεταμορφωθήκαμε» σε πλανήτες, ήλιος, αστροναύτες. Όταν προσγειωθήκαμε στο διάστημα με το μπλε μας διαστημόπλοιο βρήκαμε τον φίλο μας, τον εξωγήινο. Μας ζήτησε να τον ταΐσουμε και  μιλώντας αγγλικά τα καταφέραμε! Τι ωραία που περάσαμε στο διάστημα! Ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μας εκτόξευση: 3, 2, 1!

Συμμετοχή του Σχολείου μας στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό 2020» με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών μας των τάξεων Β’ έως ΣΤ’.

Το Σχολείο μας θα συμμετέχει και ως «Κέντρο Εξέτασης» στο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», που διοργανώνει η «Καγκουρό Ελλάς» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Μαθηματικών. Ο διαγωνισμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας και η διάρκειά του θα είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η 1η χειμερινή εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Μία αξέχαστη εκδρομή για χιονοδρομίες.

Επίσκεψη μαθητών Γ΄ τάξης στον Πολυχώρο «Ένεκα Παιδείας»

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν  τον πολυχώρο «Ένεκα Παιδείας», όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ήρωες, θεοί και μύθοι».

Ο μύθος της Περσεφόνης γίνεται  η αφορμή ώστε  μαζί με τον Ιάσωνα και το χρυσόμαλλο κριάρι του να ταξιδέψουν στον «μυθικό»  Όλυμπο. Εκεί συνάντησαν τους αρχαίους θεούς, έμαθαν για τις αρετές και τα κουσούρια τους μιμήθηκαν τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα! Ανταποκρινόμενα στο αίτημα  των θεών τα παιδιά  πραγματοποίησαν (με παιγνιώδη μορφή σε  μουσικοκινητική αναπαράσταση) μερικούς από τους άθλους του Ηρακλή και του Θησέα, έπεισαν τους θεούς να αναλάβουν την εξουσία για να  σχεδιάσουν έναν  καλύτερο κόσμο. Σε μια ζωντανή αναπαράσταση της λειτουργίας της δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα βρήκαν την ευκαιρία στην εκκλησία του δήμου να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους, να προτείνουν λύσεις και να ψηφίσουν τον αρχηγό τους στο νέο κόσμο που ονειρεύονται.