Χριστουγεννιάτικο παζάρι μαθητών «Ενδιαφέρομαι – νοιάζομαι – προσφέρω» Δευτέρα 16/12/2019

Το σχολείο μας  στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει για ακόμα μία σχολική χρονιά, χριστουγεννιάτικο παζάρι, με στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Στόχος μας είναι η προσφορά σημαντικής βοήθειας και στήριξης σε πολλές οικογένειες και συλλόγους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να περάσουν πιο ζεστές και ανθρώπινες χριστουγεννιάτικες γιορτές. Επίσης, η ευαισθητοποίηση όλων μας, μικρών και μεγάλων, και η ευκαιρία να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που τόσο μας έχει ανάγκη και μέσα από τις πράξεις μας να διδαχτούμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης.

Τα μαθηματικά στο κόσμο των παιδιών (προνήπια).

Τα μικρά παιδιά διαμορφώνουν, τροποποιούν και δομούν ιδέες με τη συνεχή αλληλεπίδραση με το φυσικό και  κοινωνικό  τους περιβάλλον. Αναπτύσσουν απλές μαθηματικές δεξιότητες με την εφαρμογή των ιδεών τους σε καθημερινές πράξεις και προβλήματα. Χειρίζονται απλές μαθηματικές έννοιες για να αντιληφθούν τη λογική καθημερινών πράξεων και προβλημάτων, ρωτούν γύρω από σχέσεις, σχέδια και ακολουθίες.

«Θερμότητα» και πειράματα Χημείας με τη συνεργασία των μαθητών της Ε΄ τάξης και Στ΄τάξης.

Μετατρέψαμε το θέατρο του σχολείου μας σε εργαστήρι Φυσικών Επιστημών, όπου ο εξωτερικός συνεργάτης του σχολείου μας κος Κονιδιτσίωτης, Χημικός, πραγματοποίησε πειράματα Φυσικής πάνω στην ενότητα «Θερμότητα» και πειράματα Χημείας με τη συνεργασία των μαθητών της Ε’ τάξης και Στ΄τάξης.

«Συνοικίες της Αθήνας»

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, οι μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας ξενάγησαν τους γονείς τους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,  στο πλαίσιο του project που υλοποίησαν οι ίδιοι «Συνοικίες της Αθήνας». Δόθηκε η ευκαιρία να περιδιαβούν μαζί τους κάποιες από τις ιστορικές γειτονιές της Αθήνας και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα που συνάντησαν, για τα οποία είχαν ετοιμάσει ομαδικές εργασίες. Τα παιδιά έγιναν μικροί ξεναγοί που παρουσίασαν τα διάφορα αξιοθέατα και μνημεία, όπως τα ίδια τα μελέτησαν.

Το μάζεμα των ελαίων εν Μυτιλήνη

Εκεί,  στο νησί  της Μυτιλήνης, γεννήθηκε  ένας σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος, ο Θεόφιλος κι εδώ, στον πανέμορφο κήπο του σχολείου μας, ξαναζωντάνεψε το έργο του. Τα παιδιά του προνηπίου αναπαράστησαν τον πίνακα, μάζεψαν ελιές, έστρωσαν το τραπέζι και γεύτηκαν τους κόπους τους. Όπως έχει πει και ο σπουδαίος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει ότι με άλλα τόσα, την ξαναφτιάχνεις!

Thanksgiving!

It's turkey time! That means time for Thanksgiving activities! Our little learners learned all about thanksgiving and they made their own craft with the things that they are thankful for! They tasted turkey and they loved it! Our interactive board helped us practice our counting skills!!! We also played with numbers and we fed the turkey that came to our class to teach us all about Thanksgiving! What a great time we had together!!

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄ τάξης στο Μουσείο Πειραμάτων

Την Δευτέρα 02-12-2019, οι μαθητές της Γ΄ τάξηςτου Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Πειραμάτων, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Υγιεινή – παίζοντας με τα μικρόβια».

 

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι νηπιαγωγείου.

Στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το νηπιαγωγείο μας διοργανώνει για ακόμα μία σχολική χρονιά, χριστουγεννιάτικο παζάρι με τη συμμετοχή των παιδιών όλων των τμημάτων, με στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Στόχος μας είναι η προσφορά σημαντικής βοήθειας και στήριξης σε πολλές οικογένειες και συλλόγους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να περάσουν πιο ζεστές και ανθρώπινες χριστουγεννιάτικες γιορτές. Επίσης, η ευαισθητοποίηση όλων μας, μικρών και μεγάλων, και η ευκαιρία να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που τόσο μας έχει ανάγκη και μέσα από τις πράξεις μας να διδαχτούμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης.

Καλούμε όλους τους γονείς να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή, με την παρουσία και συμμετοχή σας στο χριστουγεννιάτικο παζάρι μας την Τετάρτη 11-12-2019, 17.30 το απόγευμα, στον χώρο του νηπιαγωγείου μας.

 

Επίσκεψη μαθητών B΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

Την Παρασκευή 29-11-2019, οι μαθητές της B΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο Ένεκα Παιδείας, όπου παρακολούθησαν στο εργαστήρι τέχνης, πολιτισμού και διαδραστικής μάθησης το πρόγραμμα «Οι 4 εποχές του χρόνου – Ο πειρατής των εποχών».

Οι  μαθητές, συμμετείχαν  σε ένα θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστή τον πειρατή των εποχών και παρακινήθηκαν να εκπαιδευτούν ως ναύτες ενός παράξενου πληρώματος που ταξίδεψαν στις ομορφιές των εποχών.

Με τα στοιχεία που συνέλεξαν στο ταξίδι τους σχεδίασαν τους χάρτες των εποχών και τους χρησιμοποίησαν ως σκηνικά για τη διαδραστική παράσταση όπου συμμετείχαν όλα τα παιδιά, τα οποία ντύθηκαν  με κοστούμια που αναπαριστούσαν στοιχεία των εποχών που συνέθεταν μια ιστορία για κάθε εποχή, την οποία  δραματοποίησαν  με τη βοήθεια των έμπειρων εμψυχωτών. 

Ο κυκλαδικός πολιτισμός στο Προνήπιό μας

Με αφορμή τη θεματική ενότητα για τον πολιτισμό και στην προσπάθειά μας να εξοικειωθούν τα παιδιά με την τέχνη και να γνωρίσουν τις ρίζες τους, ήρθαν σε επαφή με τον κυκλαδικό πολιτισμό μέσω μιας διαφορετικής μορφής τέχνης, της γλυπτικής, και του σπουδαίου Έλληνα μαρμαρογλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Τα παιδιά έγιναν μαρμαρογλύπτες και δημιούργησαν τα δικά τους κυκλαδικά ειδώλια. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την τέχνη και γνώρισαν τις ρίζες τους... Απολαύστε τα!

Επίσκεψη μαθητών Δ΄ τάξης στο Βιωματικό Πάρκο «Κιβωτός»

Tην Τετάρτη 27-11-2019, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν  το κτήμα ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ, στο Ίλιον, προκειμένου οι μαθητές να συμμετάσχουν στο βιωματικό πρόγραμμα «ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΑΚΙ».

Τα παιδιά, με τη συνοδεία ξεναγών, περιηγήθηκαν σε πραγματικούς βιολογικούς ελαιώνες, πραγματοποίησαν  ράβδισμα και χτένισμα των ελαιόδεντρων, μάζεψαν και ξεχώρισαν τις ελιές από τα φύλλα και τα κλαδιά πάνω σε λιόπανα, γνώρισαν την παραδοσιακή μυλόπετρα και κατανόησαν τη λειτουργία της για την εξαγωγή του ελαιόλαδου. 

Γευστική δοκιμή: έφαγαν φρέσκο ψωμάκι βουτηγμένο σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και   γνώρισαν  τα διαφορετικά είδη ελιών και ελαιόλαδων.  Λιώσανε  ελιές, για να δούνε τον πολτό ελιάς και να μυρίσουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά του.

Επίσης  παρακολούθησαν  το μύθο του Ποσειδώνα και της Αθηνάς  και  συμμετείχαν  σε εργαστήρι μουστοκούλουρου.