Επίσκεψη μαθητών Β΄ τάξης στο Βιωματικό Πάρκο Junior paradise.

 Την Τρίτη 15-10-2019, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Σχολείου μας  επισκέφτηκαν το Βιωματικό Πάρκο Junior Paradise, όπου παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Από το σταφύλι στο κρασί», «Από το σιτάρι στο ψωμί» και «Από την ελιά στο ελαιόλαδο», ανάλογα με το τμήμα τους και στη συνέχεια ακολούθησαν πρόγραμμα αθλοπαιδιών υπό την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής, κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διατροφή στο Προνήπιό μας

Στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής τα παιδιά του προνηπίου μας παρακολούθησαν στον χώρο του σχολείου μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μουσείο Πειραμάτων με τίτλο «Σωστή διατροφή, καλύτερη ζωή». Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλάμβανε παιχνίδι αφής για την πορεία των τροφών μέσα στο σώμα μας, πειράματα χημείας τροφίμων, χρήση μικροσκοπίων, παιχνίδια με τη διατροφική πυραμίδα και τις ομάδες τροφίμων, για να μάθουμε να τρώμε σωστά από μικροί!

Μια τέλεια εκδρομή στην Πάρνηθα!!!!

Επίσκεψη μαθητών Α΄ τάξης στο Βιωματικό Πάρκο Junior paradise

  Την Τρίτη 15-10-2019, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας  επισκέφτηκαν το Βιωματικό Πάρκο Junior Paradise, όπου παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Από το σταφύλι στο κρασί», «Από το σιτάρι στο ψωμί» και «Από την ελιά στο ελαιόλαδο», ανάλογα με το τμήμα τους και στη συνέχεια ακολούθησαν πρόγραμμα αθλοπαιδιών υπό την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής, κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους.

«Ο κύκλος του Νερού» στο νηπιαγωγείο μας!

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τον κύκλο του νερού τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν στην υπέροχη αυλή του σχολείου μας ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον πολυχώρο Ένεκα Παιδείας.

Μέσα από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι τα παιδιά βίωσαν την αξία του κύκλου του νερού. Ντύθηκαν στοιχεία του ουρανού και της Γης και συμμετείχαν υποδυόμενα ρόλους δίπλα στους εμψυχωτές, σε ένα θεατρικό δρώμενο για το ταξίδι μιας σταγόνας.

Οικολογική-περιβαλλοντική εξόρμηση το Σάββατο 19-10-2019, στην Πάρνηθα – «Μόλα»

ΗΜΕΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

Επίσκεψη μαθητών της Ε΄ τάξης στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Την Τετάρτη 9-10-2019 οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καταλαμβάνει 5.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το αρχαιότερο όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Mercedes Benz 450 SL του 1980.

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων!

Παγκόσμια ημέρα ζώων σήμερα και ο κήπος μας γέμισε ζωάκια, παιδικές φωνούλες και μουσική.

Κάναμε παρέλαση και διαμαρτυρηθήκαμε για όλους εκείνους που βλάπτουν τα ζώα. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε και υποσχεθήκαμε να τα αγαπάμε και να τα φροντίζουμε πάντα.

Επίσης, παίξαμε ομαδικά παιχνίδια με τους φίλους μας τις καμηλοπαρδάλεις, τα πάντα, τους ελέφαντες και τα γλυκά μας γαϊδουράκια.

Διασκεδάσαμε πολύ και κλείσαμε την υπέροχη γιορτούλα μας απαγγέλλοντας στίχους από το ποίημα «Τα ζώα» του Ιωάννη Πολέμη:

«Ποτέ δε θα πειράξω
τα ζώα τα καημένα,
μην τάχα σαν εμένα
κι εκείνα δεν πονούν;»

Our first day at Kindergarten!!!

Our school has started and September already seems to be amazing! We have had so much fun since our 1stday at Kindergarten! We read our first English story using our Big Book under the shade of our yard’s trees. We, also, played with our get-to-know dice and answered several questions about ourselves. We had a great time so far and can’t wait for more to come!

Παιχνίδια στον κήπο από τα παιδιά των τμημάτων του προνηπίου μας!

Παιδί σημαίνει παιχνίδι και τι καλύτερο από παιχνίδια που συμβάλλουν στην κοινωνικη συναισθηματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών των τμημάτων του προνηπίου, στον πανέμορφο κήπο του σχολείου μας! Παιχνίδι με μπάλες, σκυταλοδρομίες, στεφάνια και τα παιδικά χαμόγελα ξεχείλισαν...