Η γιορτή για το περιβάλλον. 5 Ιουνίου 2019

Τα παιδιά μας, παρακολούθησαν στον κήπο του σχολείου μας μια παράσταση που τους παρουσίασαν οι νηπιαγωγοί τους με τίτλο «Η γη αρρώστησε». Όλοι μάθαμε πως η ανακύκλωση είναι αυτή που θα βοηθήσει τη γη μας να ‘γίνει καλά’. Τα παιδιά έγιναν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να φωνάξουν δυνατά:

«Συμμετέχουμε όλοι στην ανακύκλωση!»

«Αγαπάμε και φροντίζουμε το περιβάλλον!»

Γιορτή Προπρονηπίων τμημάτων Ν4 και Ν5 Πέμπτη 6 Ιουνίου. «Ταξίδια μαζεμένα με όνειρα παραμυθένια»

Ο Πήτερ Παν με τις Τίνκερμπελ, οι πειρατές με τις πειρατίνες τους, ο Αλαντίν και η Τζασμίν, οι Σταχτοπούτες και οι πρίγκιπες, ο Μίκι και η Μίνι, η Άριελ και τα ψαράκια της. Θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο σε ονειρεμένες αναμνήσεις και θα μας βοηθήσουν να γίνουμε κι εμείς μαζί τους ξανά παιδιά!!!

Γιορτή Νηπιαγωγείου τμημάτων Ν10,Ν11 και Ν12 Τετάρτη 5-6-2019 «Οδύσσεια»

Σας προσκαλούμε στη γιορτή των παιδιών του Νηπιαγωγείου μας, που θα παρουσιάσουν την Οδύσσεια…

Μετά τον μεγάλο θρίαμβο του Τρωϊκού πολέμου, ο βασιλιάς της Ιθάκης, Οδυσσέας, αγνοώντας τους θεούς, ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής προς την πατρίδα του. Οι θεοί όμως αποφάσισαν να γεμίσουν εμπόδια και δυσκολίες τον δρόμο του. Ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του πέρασε από το νησί των Λωτοφάγων, τους Κύκλωπες και τις όμορφες κοπέλες που με τη μελωδική τους φωνή προσπάθησαν να τους αποπροσανατολίσουν. Η Κίρκη με τα μαγικά της φίλτρα ήταν εκείνη που τους δυσκόλεψε αρκετά, αφού τους μεταμόρφωσε σε γουρούνια. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο βασιλιάς, έφτασε τελικά στην πατρίδα του, όπου τον περίμενε καρτερικά τόσα χρόνια η Πηνελόπη, αψηφώντας τις πιέσεις των μνηστήρων.

Γιορτή Γ΄ Τάξης Τρίτη 4-6-2019 «Ο μικρός Πρίγκιπας»

Τα παιδιά της Γ΄ δημοτικού μας προσκαλούν στη μουσικοθεατρική τους παράσταση όπου θα μας παρουσιάσουν μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς μέσα από την πολυαγαπημένη ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα»!

Εκδήλωση λήξης δραστηριότητας κολύμβησης.

Φωτογραφίες από  την ημερίδα υγρού στίβου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στο κλειστό κολυμβητήριο Γλυφάδας.

Εκδήλωση λήξης δραστηριότητας Τaekwondo

 
Φωτογραφίες από  την εκδήλωση της δραστηριότητας του taekwondo για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν και οι εξετάσεις για την απόκτηση της ζώνης της επόμενης βαθμίδας. 

Γιορτή Β΄ Τάξης Πέμπτη 30-5-2019 «Μόνο αν το πιστέψεις…»


Οι μαθητές της Β΄ τάξης σας προσκαλούν στη μουσικοθεατρική τους παράσταση για να μας μάθουν μέσα από το ομώνυμο παραμύθι της Κέλλυ Σταμουλάκη πως μόνο αν το πιστέψουμε τολμάμε και μόνο αν το πιστέψουμε νικάμε!

Παγκόσμια ημέρα πολιτισμού.


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα πολιτισμού αναφερθήκαμε στα μάρμαρα του Παρθενώνα που επί σειρά ετών γίνονται μεγάλες προσπάθειες  να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, στο σπίτι τους, εκεί που ανήκουν.  Τα παιδιά έφτιαξαν με πηλό τον δικό τους Παρθενώνα και με όλη τη δύναμη της παιδικής τους ψυχής φώναξαν: «Αυτά τα μάρμαρα είναι η υπερηφάνεια μας» ...

Γιορτή Α’ Τάξης Τετάρτη 29-5-2019 «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες»

Τα παιδιά της Α΄ δημοτικού μας προσκαλούν στη μουσικοθεατρική τους παράσταση για να γίνουμε κι εμείς μάρτυρες των μεγάλων περιπετειών των διασημότερων σεφ όλων των εποχών, στην προσπάθειά τους να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα για τον πρίγκιπα που σταμάτησε ξαφνικά να τρώει και να μιλάει…

Γιορτή προνηπίων Τρίτη 28-5-2019 «Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη: Ταξίδι από το σήμερα στο χθες…»

Υπερασπιστές της Ανάγνωσης

Η συγγραφέας κα Ιωάννα Μπαμπέτα και η ηθοποιός-παιδαγωγός κα Μαρία Μενεγάκη επισκέφτηκαν το σχολείο μας και είχαν την ευκαιρία οι μαθητές της Α΄ τάξης να τις συναντήσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί τους και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που πραγματικά τους έμεινε αξέχαστη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας στα πλαίσια της δράσης «Βιβλιοφιλία» για τη καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η ηθοποιός κα Μενεγάκη μέσα από μια θεατρική παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ ο Αριστοτέλης, μισώ τα βιβλία», της Ίνγκριντ Σομπέρ, υποδύθηκε τον μικρό Αριστοτέλη που ενώ στην αρχή μισούσε τα βιβλία, νικήθηκε από την περιέργειά του γι’ αυτά και έγινε τελικά λάτρης των βιβλίων. Έπειτα, τα παιδιά μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια ανέλαβαν τον ρόλο του «Υπεραστιστή της Ανάγνωσης».

Στη συνέχεια η συγγραφέας κα Μπαμπέτα μίλησε για το βιβλίο της «Η Ζωή που περισσεύει», το οποίο προσέλκυσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παιδιών, καθώς η  ηρωίδα του βιβλίου είναι η ίδια η συγγραφέας όταν ήταν μαθήτρια.

Τέλος δόθηκαν βραβεία σε όλους τους μαθητές της Α’ τάξης, ως οι καλύτεροι Υπερασπιστές της Ανάγνωσης.