Διακριθέντες μαθητές διαγωνισμού Καγκουρό 2019.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας!!

Ημιτελικοί αγώνες Εκπαιδευτήρια Πασχάλη – Ελληνοαγγλική Αγωγή 42-44 . Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες!!!

Ο Μινωικός πολιτισμός στο Νηπιαγωγείο!

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας γνώρισαν τον Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτισμό. Έπαιξαν με τις τοιχογραφίες, έμαθαν τον συμβολισμό τους και δημιούργησαν τη δική τους με πολλή φαντασία. Έμαθαν για τον πρίγκιπα με τα κρίνα καθώς και για τις άλλες τοιχογραφίες που κοσμούσαν το παλάτι της Κνωσσού. Έμαθαν επίσης για τους μύθους και τον ξακουστό βασιλιά Μίνωα, ενώ ήρθαν σε επαφή με τη Μινωική γραφή και τις τέχνες.

Euroleague Academy. Τουρνουά μπάσκετ σχολικών ομάδων κατηγορίας U12 School Tournament 2019. Αγώνας 16-5-2019

3η Αγωνιστική:

Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου -Εκπαιδευτήρια Πασχάλη 38-71.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες!!!

Ημιτελικοί αγώνες 21-5-2019

1ος Α Ομίλου / Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης – 2ος Β Ομίλου / Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου

1ος Β Ομίλου / Εκπαιδευτήρια Πασχάλη – 2ος Α Ομίλου / Ελληνοαγγλική Αγωγή  

 

Ο συγγραφέας κος Φίλιππος Μανδηλαράς στο σχολείο μας.

Ο γνωστός, σε μικρούς και μεγάλους, συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς μας τίμησε με την παρουσία του και μας ταξίδεψε στον κόσμο του παιχνιδιού, όπου μικροί και μεγάλοι είναι ίσοι. Στη Β΄ δημοτικού, μέσα από το παιδικό σύγγραμμά του «Τα τρελομπαλάκια» μάθαμε την αξία του παιχνιδιού, τη χρήση του ως μέσο μάθησης αλλά και ευαισθητοποίησης των μεγάλων αφού όταν παίζουμε γινόμαστε όλοι παιδιά. Όλοι μαζί φτιάξαμε μεγάλα τρελομπαλάκια και γράψαμε πάνω τους λέξεις που μάθαμε από τον συγγραφέα μας. Έπειτα τον αφήσαμε να βρει ποιο ήταν αυτό που είχε μέσα ένα γράμμα αφιερωμένο σε αυτόν με αγάπη από όλα τα παιδιά της Β΄ τάξης του σχολείου μας…

Επίσκεψη μαθητών Ε΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

  Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο «Ένεκα Παιδείας» όπου παρακολούθησαν την εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση με θέμα: «Ένα ταξίδι στα χρόνια τα βυζαντινά».

Η θεατρική παράσταση έδωσε  την ευκαιρία στους μαθητές να πραγματοποιήσουν μαζί με τους ηθοποιούς, ένα ταξίδι στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Ταξίδεψαν  πίσω στον χρόνο, παρευρέθηκαν  στα εγκαίνια της Πόλης, έζησαν στιγμές από την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών,  επισκέφτηκαν  τον Ιππόδρομο,  παρακολούθησαν  αρματοδρομίες και  βίωσαν τα ιστορικά γεγονότα της στάσης του «Νίκα».

Ως Βυζαντινοί πολίτες, νοικοκυρές και στρατιώτες συμμετείχαν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εποχή του Ιουστινιανού, του Ηράκλειτου και του Λέοντα του Γ΄. Αγωνίστηκαν πίσω από τα κάστρα της πόλης ενάντια στους πολιορκητές Άβαρους, Πέρσες, Άραβες και γυμνάστηκαν με τους ακρίτες πλάι στον αντρειωμένο Διγενή.

Τέλος, έδωασαν δίπλα στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο τη μεγάλη μάχη που οδήγησε στην άλωση της Πόλης.

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας  επισκέφτηκαν  το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού,  παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναπαράσταση μιας ανασκαφής» και την εκπαιδευτική προβολή στην αίθουσα «Θόλος» με θέμα «Περιήγηση στην Ακρόπολη της εποχής του Περικλή».

Η συγγραφέας κ. Λίνα Λυχναρά

Η συγγραφέας κα Λίνα Λυχναρά επισκέφτηκε για άλλη μια φορά το σχολείο μας και είχαν την ευκαιρία οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης να τη συναντήσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί της και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με τη συγγραφέα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας στα πλαίσια της δράσης «Βιβλιοφιλία». Η συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο της «Επικίνδυνη αναζήτηση», δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές απαντώντας σε όλους με απλό τρόπο καταθέτοντας τις εμπειρίες της, μιλώντας για τα βιβλία της, για τους  ήρωες των βιβλίων της και για το  πώς επέλεξε τα θέματα των βιβλίων της. Επίσης, ανάφερε πότε ξεκίνησε να γράφει για παιδιά, γιατί στράφηκε στη συγγραφή βιβλίων μυστηρίου και πώς εμπνέεται κάθε φορά που θέλει να γράψει ένα βιβλίο.

Στη συνέχεια τα παιδιά της πρόσφεραν ένα μικρό βιβλίο  με τις δικές τους ιστορίες μυστηρίου και η ίδια με μεγάλη προθυμία υπέγραψε τα βιβλία που είχαν διαβάσει τα παιδιά.

Γιορτή μητέρας

Ημέρες άθλησης 2019 - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα #BEACTIVE

Euroleague Academy. Τουρνουά μπάσκετ σχολικών ομάδων κατηγορίας U12 School Tournament 2019. Αγώνας 9-5-2019

2η Αγωνιστική 10:15 Εκπαιδευτήρια Πασχάλη – Εκπαιδευτήριο Παλλάδιο 73-31 Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες!!!