Egg hunt

Our kindergarten students had a great time during the Easter period. One of our favorite activities was “Easter egg hunt” that took place in our school yard. After the search we counted the eggs in English and made funny rabbits.

Κοινωνική προσφορά των μαθητών μας.

 

Τα παιδιά μας στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης παραδίδουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της ενορίας μας και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας. Με στόχο την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη , ώστε να έχουν την ευκαιρία να περάσουν πιο ζεστές και ανθρώπινες πασχαλινές γιορτές.

 

Πασχαλινές ευχές.

Minibeast hunt

Spring has sprung and our little explorers went on a ‘‘Minibeast hunt’’. They used magnifying glasses and looked around for ‘’minibeasts’’. They collected lots of them, put them on the baskets, counted them and made their own poster with their minibeasts! They extended the activity by finding an alive worm, a spider, a fly… It is nice learning outside and observing nature. This activity is based on Reggio Emilia approach, which identifies the benefits of nature-based play and learning through exploring!!

Οι μαθητές της πρώτης δημοτικού καλωσόρισαν στο σχολείο τους τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Οι μαθητές της πρώτης δημοτικού καλωσόρισαν στο σχολείο τους τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Όλοι μαζί έφτιαξαν τις δικές τους λαμπάδες και αντάλλαξαν κάρτες και γλυκές ευχές. Κι όλα αυτά, υπό τις μελωδίες του κύριου Ξυδιά. Στο τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με πασχαλινά παιχνίδια στην αυλή. 

Euroleague Academy. Τουρνουά μπάσκετ σχολικών ομάδων κατηγορίας U12 School Tournament 2019

18/4/2019 10:15

Εκπαιδευτήρια Ιορδανάκειον – Εκπαιδευτήρια Πασχάλη 30-52

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες!!!

Σύνδεσμος.

https://pashalis.edu.gr/euroleague-academy

Η Αρχαία Ολυμπία και τα Ολυμπιακά αθλήματα

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος για την Αρχαία Ολυμπία και τα Ολυμπιακά αθλήματα του «τότε» και του «σήμερα», οι μαθητές της Γ΄ τάξης, μας παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες που επιμελήθηκαν οι ίδιοι και μας μίλησαν για τα Ολυμπιακά αθλήματα.

Στη γνωριμία με το μεγάλο αυτό κομμάτι του πολιτισμού μας βοήθησε πάρα πολύ η παρουσίαση και ομιλία του παππού ενός μαθητή μας, του ευγενέστατου, αλλά και πολύ πρόθυμου, να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας, κύριου Γιάννη Διακομιχάλη, που με περισσό ζήλο μας ξενάγησε στους δρόμους της Αρχαίας Ολυμπίας και των παλαιότερων, αλλά και σύγχρονων Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Τέλος, προσπαθήσαμε να αναβιώσουμε κάποια από τα Ολυμπιακά αθλήματα, να τα γνωρίσουμε, να νιώσουμε τη χαρά της συμμετοχής και κυρίως να ενστερνιστούμε τον ευγενή τρόπο συναγωνισμού των αθλητών τότε.

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού μας.

Σύνδεσμος περιοδικού

https://drive.google.com/open?id=10aViM3dtpKFfqrNwMwV4Ew7zIqlr4kXs

 

Η Μέλισσα, το Μέλι, Το Κερί

Τα παιδιά του προπρονηπίου μας επισκέφθηκαν τον πολυχώρο «Ένεκα Παιδείας», όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η Μέλισσα, το Μέλι, Το Κερί».  Ένας αφρόντιστος κήπος, ένας εργατικός κηπουρός, ένας μελισσοκόμος και μια μέλισσα βασίλισσα παρουσιάζουν την ιστορία τους και γίνονται αφορμή να γίνουν οι μαθητές θεατές και συγχρόνως πρωταγωνιστές σε ένα ευρηματικό θεατρικό δρώμενο. Ντύνονται κηπουροί για να φροντίσουν τον κήπο με τα εργαλεία τους, μέλισσες εργάτριες για να συνοδεύσουν τη μέλισσα βασίλισσα στην καινούρια της κυψέλη και τέλος μικροί μελισσοκόμοι για να ανοίξουν τις εκπαιδευτικές κυψέλες, να παρατηρήσουν τα προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες και να μάθουν τον κύκλο της ζωής τους και τα μυστικά της κοινωνίας τους.

Επίσκεψη μαθητών της Α΄ τάξης στο Ζωολογικό Μουσείο Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν  το Ζωολογικό  Μουσείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για το παλαιότερο και πλουσιότερο Ζωολογικό Μουσείο της χώρας μας! Σε έκταση 2.000 τ.μ. στεγάζονται 550 περίπου μικρά και μεγάλα θηλαστικά, 2.500 περίπου πτηνά, 1000 περίπου ερπετά, αμφίβια και ψάρια και εκατοντάδες μαλάκια, έντομα, κοράλλια και σπόγγους τόσο της Ελλάδας όσο και της παγκόσμιας πανίδας. Όλα αυτά στόχο έχουν τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων όσον αφορά στο οικοσύστημα!

Μικροί καραγκιοζοπαίχτες

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου έρχονται σε επαφή με τη λαϊκή τέχνη και παίζουν με τον αγαπημένο ήρωα της παιδικής μας ηλικίας, τον Καραγκιόζη.

Φτιάχνουν το δικό τους θέατρο σκιών και τη δική τους φιγούρα, μεταμορφώνονται σε καραγκιοζοπαίχτες εφευρίσκοντας τις δικές τους ιστορίες και χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τον διαδραστικό πίνακα της τάξης για να φέρουν τον μεγάλο ήρωα στη σύγχρονη εποχή.