Σινεμά «Ο Παράδεισος» Σήμερα Μικρός Πρίγκιπας Φώτα!!! Κάμερα!!! Πάμε!!! Η προβολή ξεκινάει…

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε την ταινία

«Ο μικρός Πρίγκιπας».

Οι θεατές κάθονται αναπαυτικά στις θέσεις τους αφού πρώτα «έβγαλαν» εισιτήρια.  Παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον το έργο και στο διάλειμμα έφαγαν ποπ-κορν και τσιπς.Η ταινία τελειώνει και όλοι οι μικροί μας θεατές «βγήκαν» από την αίθουσα συγκινημένοι αφού τα μηνύματα της ταινίας είναι πολύ δυνατά, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Επίσκεψη μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξηςτου Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα του Ιδρύματος: «Debate - Η Τέχνη της Αγχιμαχίας».

Τι είναι το debate; Το debate ή αγχιμαχία είναι η διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, κατά την οποία δύο πλευρές επιχειρηματολογούν πάνω σε ένα θέμα. Έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι οι μαθητές που συμμετέχουν σε debates αναπτύσσουν την κριτική και αναλυτική σκέψη τους, αποκτούν σφαιρικότερη κατανόηση ενός γνωστικού αντικειμένου, σε σχέση με απλές μεθόδους διδασκαλίας, και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην έκφραση των απόψεών τους.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού η Γ’ Τάξη του σχολείου μας έφτιαξε «μαγικά» γυαλιά. Τα γυαλιά αυτά μας επιτρέπουν να βλέπουμε από την οπτική γωνία του άλλου και κοιτώντας μέσα από τους φακούς τους να κατανοούμε καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. Έτσι, μιλήσαμε για την αξία της Ενσυναίσθησης, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει αφενός να συμπεριφερόμαστε καλύτερα στους άλλους και αφετέρου να λύνουμε τις διαφορές μας με όμορφο τρόπο. Είστε έτοιμοι να δείτε τον κόσμο με «νέα οπτική;»

Ο Μικρός πρίγκιπας στο προνήπιό μας

“Μικρέ μου Πρίγκιπα κοιμήσου

κι εγώ θα μείνω εδώ μαζί σου…”»

 

Θα βλέπω με τα μάτια της καρδιάς…

Κι όταν το βράδυ κοιτώ τον ουρανό,

σ’ ένα από τα αστέρια θα γελάς…

Γιατί θα είμαι μοναδικός για σένα και

 θα είσαι μοναδικός για μένα!!!

 

2η χειμερινή εξόρμηση Καλάβρυτα.

Αποκριάτικη εκδήλωση μαθητών Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού.

Επίσκεψη μαθητών A τάξης στον πολυχώρο «Team Magma»

 Οι μαθητές της  Α΄τάξης του Σχολείου μας  επισκέφτηκαν τον πολυχώρο «Team Magma», όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η εποχή των δεινοσαύρων».Ένα παιχνίδι στο προϊστορικό παρελθόν με αντιστοιχίσεις και αναπαραστάσεις συμβόλων, με συγκρίσεις και επαληθεύσεις αποτελεσμάτων, με διάκριση γεωμετρικών σχημάτων και ανακατασκευές διαφόρων τύπων με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικών επίλυσης προβλήματος και την οικοδόμηση εναλλακτικών τρόπων μετρήσεων και υπολογισμού αποτελεσμάτων.

Αποκριάτικη εκδήλωση μαθητών Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού.

2η χειμερινή εξόρμηση.

Η 1η χειμερινή εξόρμηση για χιονοδρομίες θα γίνει το Σάββατο 2-02-19 στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Οι μαθητές Α΄ έως ΣΤ΄ τάξης μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα: σκι και σκαφάκι (έλκηθρο). Με ανυπομονησία περιμένουμε την ημέρα!!!!!!

Μαθηματικές έννοιες στο νηπιαγωγείο.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου ταξιδεύουν στον κόσμο των μαθηματικών με τους φίλους τους, τα «αριθμοτερατάκια» και ταΐζουν τη μαθηματική διάνοια του διαστήματος, την «Αριθμοφαγάνα»! Οι μικροί μαθητές μας μέσα από πολλά παιχνίδια αναγνωρίζουν τους αριθμούς, μετρούν κι έρχονται σε  επαφή με τις βασικές αριθμητικές έννοιες.

3η ΗΜΕΡΙΔΑ – ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ «Η Φυσική μαγεύει …μικρούς και μεγάλους» ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Συμμετοχή των μαθητών της  ΣΤ΄ τάξης στα εργαστήρια φυσικής για την παρασκευή αρωμάτων. Οι μαθητές της Ε΄ τάξης στα πλαίσια της διαθεματικής δραστηριότητας στην κλιματική αλλαγή και τον εθελοντισμό παρουσίασαν  μακέτες χρησιμοποιώντας τη φαντασία, τη γνώση και τη δημιουργικότητά τους και κατασκεύασαν ομαδικά τρισδιάστατα ενεργειακά κτίρια, αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα  και πλατείες, καθώς και σταθμούς ανακύκλωσης. Μια «πράσινη πόλη» ικανή να ανατρέψει την κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας.

Επίσης, οι μαθητές της Ε΄ τάξης στα πλαίσια της συνεργασίας στο μάθημα της Φυσικής και συγκεκριμένα στην ενότητα για τον ηλεκτρισμό, δημιούργησαν ηλεκτρικά κυκλώματα μέσα από μια παιγνιώδη διαδικασία. Η λογική στηρίχτηκε στο παιχνίδι «Φωτεινός Παντογνώστης» και η θεματολογία που επιλέχτηκε είχε άμεση σχέση με τα ενδιαφέροντα των μαθητών. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν την έννοια του ανοιχτού – κλειστού κυκλώματος, της λειτουργίας του και της εφαρμογής του στην καθημερινή ζωή.