Παράσταση αγγλικού εκπαιδευτικού θιάσου “English Theatre Club” για τους μαθητές των τάξεων Γ΄& Δ΄ Δημοτικού “Robin Hood and the Golden Honey”

Το αγγλικό εκπαιδευτικό θέατρο “English Theatre Club”,   παρουσίασε  στο θέατρο του Σχολείου μας, την παράσταση "Robin Hood and the Golden Honey”.

 Το έργο παρουσίασε τον θρυλικό ήρωα Ρομπέν των Δασών που  έδειξε  στα παιδιά τι σημαίνει δικαιοσύνη και γενναιότητα.

Ο “ψεύτικος” Βασιλιάς Ιωάννης τα έκανε να δακρύσουν  από τα γέλια ενώ ο σοφός Γελωτοποιός, ο υποκριτής Σύμβουλος και η Αρκούδα δημιούργησαν  μια μεσαιωνική αλλά και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

 Με ανατροπές και εκπλήξεις, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα έργο, στο οποίο συμμετείχαν με διαλόγους και τραγούδια.

Καιρικά φαινόμενα.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και είναι μια σπουδαία ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για τα καιρικά φαινόμενα καθώς και για την κατάλληλη ενδυμασία που χρειαζόμαστε ώστε να προστατευτούμε. Με τρόπο απλό και διασκεδαστικό γράφουμε και μαθαίνουμε νέες λέξεις, παρατηρούμε και φτιάχνουμε πίνακες ζωγραφικής και παίζουμε παιχνίδια στον διαδραστικό πίνακα.

Αγγλικό θέατρο “Jack and the beanstalk”

Το γνωστό παραμύθι “Jack and the beanstalk” - “Ο Τζακ και η φασολιά” παρακολουθήσαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ δημοτικού σήμερα στο θέατρο του δημοτικού μας σχολείου από το αγγλόφωνο παιδικό θέατρο English Theatre Club.

Ο Τζακ και ο πατέρας του είναι τόσο φτωχοί που αναγκάζονται να πουλήσουν την αγαπημένη τους αγελάδα, τη Milky. Ο Τζακ την πουλάει σε έναν άγνωστο για πέντε μαγικά φασόλια! Εκεί αρχίζουν όλα τα μαγικά και τα περίεργα! Τραγούδια, χοροί, παραδοσιακοί στίχοι και διαδραστικά παιχνίδια ομόρφυναν την αγαπημένη ιστορία.

Στο τέλος της παράστασης, αφού τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας γνωρίστηκαν με τους μαθητές της Α΄ τάξης, με τους οποίους θα είναι του χρόνου συμμαθητές και τους δασκάλους Αγγλικών του δημοτικού σχολείου, συζήτησαν για την παράσταση και τα μηνύματα που πήραν, έπαιξαν παιχνίδια στα αγγλικά και τραγούδησαν τα αγαπημένα τους  αγγλικά τραγούδια.

«Κλιματική αλλαγή- εθελοντισμός»

Στα πλαίσια της διαθεματικής δραστηριότητας με τίτλο "Κλιματική αλλαγή-εθελοντισμός", οι μαθητές της Ε΄ τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες, προκειμένου να δημιουργήσουν την ιδανική ενεργειακή πόλη. Μια «πράσινη πόλη» ικανή να αναστρέψει την κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας!

Αφορμή για συζήτηση στάθηκε το μάθημα της γλώσσας και η ενότητα 1 με τίτλο «Ο φίλος μας το περιβάλλον», όπου οι μαθητές έμαθαν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εκμετάλλευση των φυσικών πηγών ενέργειας (π.χ. αιολική, ηλιακή, γεωθερμική), ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη για τον άνθρωπο ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, βασική αιτία ευαισθητοποίησης αποτέλεσε το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και το κεφ. 7, με τίτλο «Είναι και δική μου δουλειά;», όπου οι μαθητές έμαθαν για την αύξηση της μέσης ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη, που προκαλούν οι δραστηριότητες των ανθρώπων και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, καθώς και τις τραγικές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει.

Έτσι οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη φαντασία, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητά τους και ύστερα από συνεργασία κατασκεύασαν τρισδιάστατα ενεργειακά κτίρια, όπως σπίτια, σχολεία και καταστήματα, σε μορφή μακέτας. Επίσης, κατασκεύασαν αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα και πλατείες, όπως και σταθμούς ανακύκλωσης.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Πολλά συγχαρητήρια!

Επίσκεψη μαθητών Δ΄ τάξης στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών «ΑΡΧΕΛΩΝ »

Το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών λειτουργεί από το 1994 στην Γλυφάδα Αττικής, δίπλα στη θάλασσα. Ιδρύθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και είναι ένα από τα πρώτα Κέντρα Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Μεσόγειο. Σκοπός του είναι η περίθαλψη και αποθεραπεία τραυματισμένων και άρρωστων θαλάσσιων χελωνών και η επανένταξή τους στη θάλασσα.

 
 

Τα παιδιά του προνηπίου εύχονται «Καλή Χρονιά»

  Με το καπέλο των ευχών και τα χρωματιστά γυαλιά φτιάξαμε όλοι με χαρά το 2019! Ευχές πολλές σας δίνουμε μέσα από την καρδιά, να είναι χαρούμενη και λαμπερή η νέα μας χρονιά!

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και των προβλεπόμενων βραδινών χιονοπτώσεων -παγετού όπως ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής [ αρ.πρωτ. 5164/7-1-2018] ,με απόφαση των Δημάρχων Αλίμου και Αργυρούπολης - Ελληνικού, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αλίμου & Ελληνικού - Αργυρούπολης αύριο Τρίτη 8/1/2019.

Ο παιδικός σταθμός των εκπαιδευτηρίων μας θα παραμείνει ανοιχτός για όσους γονείς έχουν πρόβλημα με την εργασία τους με την προϋπόθεση ότι θα επιμεληθούν οι ίδιοι τη μετακίνηση των παιδιών τους.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019!

Χρόνια πολλά

Γράμμα στον ΄Αγιο Βασίλη

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη,

Φέτος δεν θέλω να μου φέρεις δώρο, πιστεύω πως έχω ό,τι χρειάζομαι. Θέλω, όμως, να μου κάνεις μια χάρη: να είμαστε όλοι χαρούμενοι, να ζούμε σε ειρήνη και να είμαστε φιλικοί ο ένας απέναντι στον άλλο.

ΥΓ: Να ξέρεις ότι αν μπορούσα να γυρίσω πίσω στον χρόνο, θα επέλεγα να ξαναπάω στην Α΄Δημοτικού, για να ξαναζήσω όλες τις αξέχαστες στιγμές που πέρασα στο σχολείο αυτό!

 

Κωνσταντίνα Αλευρά  -  Χριστίνα Βενεκά, ΣΤ΄3

 

 

ΡΟΥΝΤΟΛΦ

Ρούντολφ ο λυπημένος,

με τη μύτη του σβηστή,

μα τι να κάνει ο καημένος

σ' ένα τέτοιο κόσμο που ζει!

 

Είπε ο Άι Βασίλης

δώρα να μην μοιραστούν,

"Ρούντολφ, είμαι λυπημένος,

γιατί τα δώρα  δεν εκτιμούν".

 

Τα ελάφια λυπημένα

το άχυρό τους τρώνε σιγά,

σαν τον χιονάνθρωπο Φρόστι

λυπημένα είναι κι αυτά.

Όμως ο Ρούντολφ πήγε

σ' ένα έλατο σοφό,

και το έλατο του είπε

πώς να ‘ρθει πνεύμα χαρωπό.

 

Η μύτη του Ρούντολφ άναψε

και μίλησε στα παιδιά

κι εκείνα καταλάβαν

πώς να εκτιμούν πραγματικά!

 

Τότε ο Άι Βασίλης

που ‘βλεπε τη στιγμή

τον αγκάλιασε τον Ρούντολφ,

τον ευχαρίστησε πολύ.

 

Αυτό έκανε τους ανθρώπους

ευγνώμονες και χαρωπούς

κι έτσι ο Άι Βασίλης

τους έδωσε τα δώρα τους.

 

Και την Πρωτοχρονιά

μοιράσαν πάλι τη χαρά

κι έτσι όλα τα παιδιά

εκτίμησαν τα δώρα ξανά.

Μάξιμος Κακόγιαννος, ΣΤ΄3  -  Κωνσταντίνος Κωνσταντάτος, Ε΄1

Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη μαθητών μας.

Τα παιδιά μας στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης παραδίδουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στο «Κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο» του Δήμου μας και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της ενορίας μας. Με στόχο την στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη , ώστε να έχουν την ευκαιρία να περάσουν πιο ζεστές και ανθρώπινες χριστουγεννιάτικες γιορτές.