Το δέντρο της καλοσύνης και της ευγένειας!

Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού στα πλαίσια της Λογοτεχνίας και με αφορμή τις ημέρες αγάπης των Χριστουγέννων στόλισαν ένα διαφορετικό δέντρο… Το δέντρο της καλοσύνης και της ευγένειας! Το «μαγικό» αυτό δέντρο γεμίζει με φύλλα ευγένειας και τα λαμπάκια του φωτίζονται κάθε φορά που κάποιος κάνει μια ευγενική πράξη. Έτσι, οι μαθητές έγραψαν και τοποθέτησαν στο δέντρο ευγενικές και καλές πράξεις τις οποίες θα ήθελαν να κάνουν τη νέα χρονιά. Με αυτόν τον τρόπο, το δέντρο μας «άνθισε» μέσα στην καρδιά του χειμώνα και οι καρδιές μας φωτίστηκαν από το φως του.

Ωραίες στιγμές από το παζάρι του δημοτικού μας

Ωραίες στιγμές από το παζάρι του δημοτικού μας

Επίσκεψη μαθητών Γ΄ τάξης στο Μουσείο Πειραμάτων

Oι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας  επισκέφτηκαν  το Μουσείο Πειραμάτων. Παρακολούθησαν  τα «Χριστουγεννιάτικά πειράματα».Τι  μπορεί ένα παιδί να κάνει με τα τρίγωνα, εκτός από το να πει τα κάλαντα; Τι μπορεί να κάνει με τα γιορτινά σερβίτσια, εκτός από το να τα βάλει στο γιορτινό τραπέζι; Το τεχνητό χημικό χιόνι είναι κρύο ή ζεστό; Τα κυκλώματα με λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το φλουρί της πίτας που εξαφανίζεται, οι μικροοργανισμοί, που κάνουν τη βασιλόπιτα να φουσκώνει και άλλα χριστουγεννιάτικα πειράματα.

Ωραίες στιγμές από το παζάρι του νηπιαγωγείου μας.

Ωραίες στιγμές από το παζάρι του νηπιαγωγείου μας.

Το εργαστήρι του νηπιαγωγείου μας ετοιμάζει το χριστουγεννιάτικο παζάρι του.

Το εργαστήρι του νηπιαγωγείου μας ετοιμάζει το χριστουγεννιάτικο παζάρι του.

Παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Το όνειρο του παιδιού είναι η ΕΙΡΗΝΗ….

Τα λόγια της αγάπης…

«Ο πατέρας που γυρνάει το απόβραδο μ’ ένα φαρδύ χαμόγελο στα μάτια…

…είναι ένα ποτήρι ζεστό γάλα κι ένα βιβλίο μπροστά στο παιδί που ξυπνάει.» Γ. Ρίτσος

Όλα όσα εμείς οι μεγάλοι θα προσφέρουμε στα παιδιά για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά της!!

Επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ’ τάξης στην έκθεση «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius»

Οι μαθητές της Ε΄  και της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου μας,   επισκέφτηκαν  την έκθεση Leonardo Da Vinci, στον εκθεσιακό χώρο στο   Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του. 

Τρείς εκθέσεις ενώνονται στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο, δίνοντας στους μικρούς επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν:

Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο

75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Da Vinci Alive – The Experience Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

 
 

Ανάγνωση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού – Β΄ τάξη

Διανύοντας την ομορφότερη περίοδο του χρόνου, στη Β΄ τάξη υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα διαβάζοντας τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα παραμύθια! Οι μαθητές επιλέγουν τη χριστουγεννιάτικη ιστορία που αγαπούν και τη διαβάζουν στους συμμαθητές τους με κατάλληλη μουσική υπόκρουση, αλλά και με την ανάλογη αμφίεση, για να κάνουν την αφήγησή τους ακόμη πιο παραστατική! Δε λείπουν και τα κεράσματα, όπως συνηθίζεται στις γιορτές!