Ο Μαγνητισμός στο Νηπιαγωγείο

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας έγιναν μικροί επιστήμονες και με αληθινούς μαγνήτες έπαιξαν και ανακάλυψαν τις ιδιότητές τους. Ποια αντικείμενα μέσα στην τάξη μαγνητίστηκαν?

Συμμετοχή του σχολείου μας στη διαδημοτική δράση mini Volley ( 3Χ3 Αγοριών /Κοριτσιών), μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Αγ. Δημητρίου και Γλυφάδας. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την παρουσία της με 12 νίκες και μόλις 5 ήττες!!

Χριστουγεννιάτικο παζάρι νηπιαγωγείου

Κυκλαδικά ειδώλια

Με αφορμή τη θεματική ενότητα για τον πολιτισμό και στην προσπάθειά μας να εξοικειωθούν τα παιδιά με την τέχνη και να γνωρίσουν τις ρίζες τους, ήρθαν σε επαφή με τον κυκλαδικό πολιτισμό μέσω μιας διαφορετικής μορφής τέχνης, της γλυπτικής, και  του σπουδαίου Έλληνα μαρμαρογλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά.

Επίσκεψη μαθητών Β΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

 Οι μαθητές της Β’ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο Ένεκα Παιδείας, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το τρένο με τα συναισθήματα».Όταν ένα τρένο έχει φτερά και ταξιδεύει στις χώρες των συναισθημάτων τα παιδιά βιάζονται να επιβιβαστούν για το παραμυθένιο ταξίδι. Οι μικροί ταξιδιώτες  γέμισαν τα βαγόνια με επιθυμίες και όνειρα. Ταξίδεψαν στις χώρες του θυμού, της λύπης, του φόβου, της χαράς και της αγάπης. Έμαθαν να επιλέγουν σωστά τις λέξεις, τις εικόνες, τα χρώματα, τις κινήσεις και τα τραγούδια που ταιριάζουν σε κάθε συναίσθημα.

Επίσκεψη μαθητών Ε΄ τάξης στο Βυζαντινό Μουσείο

Τυραννόσαυρος Ρεξ και Τρικεράτωπας

Οι μαθητές της δευτέρας δημοτικού έγιναν μικροί παλαιοντολόγοι και ανακάλυψαν τα απολιθώματα του Τυραννόσαυρου Ρεξ και του Τρικεράτωπα! Μέσα από την ομαδοσυνεργατική μάθηση, εκπόνησαν εργασίες και έμαθαν για τα θαυμαστά αυτά ζώα που κυριάρχησαν πριν από 230 εκατομμύρια χρόνια. Τέλος, επισκεφθήκαμε την εποχική έκθεση για τους δεινόσαυρους που έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι.

 
 

Τα προνήπια μας μαθαίνουν

Σ’ ένα όμορφο νησί των Κυκλάδων ζούσαν κάτασπρα περιστέρια.

Οι κάτοικοι τα ονόμασαν τα περιστέρια της Ειρήνης! Τους έχτισαν και

μικρά σπιτάκια για να τα ταΐζουν και να βρίσκουν καταφύγιο όταν ο αέρας φυσούσε δυνατά. Τα μικρά αυτά σπιτάκια τα ονόμασαν ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΕΣ. Τα περιστέρια πετούσαν πάνω από το Αιγαίο σαν μικροί άγγελοι που σκόρπιζαν την Ειρήνη και τη χαρά.

Και εμείς δημιουργήσαμε τους δικούς μας περιστεριώνες με πολλά όμορφα σχήματα και τους ευχηθήκαμε «Καλή Πετασιά»!!!

Γιόρτη 17ης Νοεμβρίου

Διαθεματικό Project στο νηπιαγωγείο με θέμα «Ο κύκλος του Νερού»

Μέσα από πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες ανακαλύψαμε το ταξίδι της σταγόνας. Γίναμε ερευνητές και το πείραμα ξεκίνησε!!! Συγκεντρώσαμε διάφορα υλικά ώστε να δούμε αν είναι διαλυτά ή αδιάλυτα  στο νερό. Κάναμε τις προβλέψεις μας και αφού δοκιμάσαμε στην πράξη, καταγράψαμε τα αποτελέσματα του πειράματος. Στη συνέχεια, ήρθαν τα συννεφάκια και η βροχούλα μας έφερε σταγόνες με συλλαβές για να παίξουμε με τα γράμματα. Κι εμείς ακολουθήσαμε τη σταγόνα στο υπέροχο ταξίδι της από τη λίμνη στα σύννεφα και ξανά στη θάλασσα και γνωρίσαμε τις φάσεις του κύκλου του νερού.

Επίσκεψη μαθητών της Ε΄ τάξης στην Εθνική Πινακοθήκη