Οι μικροί μας τενίστες

Το δικό μας Παράξενο Μουσείο.

Τα Μουσεία αποτελούν έναν αγαπημένο χώρο για τα παιδιά, καθώς από εκεί παίρνουν πολλές πληροφορίες για το σήμερα και το χθες με διαφορετικό τρόπο.
Έτσι, σκεφτήκαμε να γνωρίσουμε αυτό το διαφορετικό που προσφέρει το κάθε Μουσείο, σε Μουσεία, που αν δεν τα αναζητούσαμε στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι από εμάς, είναι αλήθεια πως θα αγνοούσαμε την ύπαρξή τους. Τα μουσεία αυτά ονομάζονται Παράξενα Μουσεία, λόγω των πρωτότυπων εκθεμάτων τους και φιλοξενούνται σε πολλές και διαφορετικές χώρες του κόσμου.
Αφού λοιπόν μάθαμε πολλά για τα παράξενα αυτά μουσεία και μας άρεσε πολύ η πρωτοτυπία τους, θελήσαμε να δημιουργήσουμε κι εμείς το δικό μας Παράξενο Μουσείο. Έτσι, τα παιδιά φιλοτέχνησαν τα δικά τους πρωτότυπα έργα από ποικίλα και διαφορετικά υλικά και πραγματικά έφτιαξαν αριστουργήματα!

Οι μικροί κολυμβητές μας.

Παιχνίδια τένις.

Γιορτή μαθητών Γ τάξης

Εξετάσεις Taekwondo

Το σχολείο μας στηρίζει τον Πολιτισμό. Τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Αναβιώσαμε τα Παναθήναια με τα όμορφα κορίτσια να μεταφέρουν το χρυσοκεντημένο ύφασμα για να το εναποθέσουν στο άγαλμα της θεάς Αθηνάς που προς τιμήν της χτίστηκε ο Παρθενώνας. Δραματοποιήσαμε την κλοπή των Μαρμάρων μας από τον λόρδο Έλγιν και τη μεταφορά τους στο Βρετανικό Μουσείο. Όμως τα παιδιά φώναξαν το δίκαιο αίτημα όλων των Ελλήνων που είναι η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. «Θέλουμε τα μάρμαρά μας πίσω!»

«Αυτά τα μάρμαρα είναι η ψυχή μας…»

«Αυτά τα μάρμαρα είναι η ιστορία μας…»

«Αυτά τα μάρμαρα είναι η υπερηφάνεια μας…»

Μελίνα Μερκούρη

 
 

Μανούλα μου… Χρόνια Πολλά!!!

Είναι δύσκολο να χωρέσει κανείς σε λίγες μόνο γραμμές όσα σημαίνει, η μαμά. Τι να πρωτοπείς για τον άνθρωπο που όχι μόνο σου χάρισε το δώρο της ζωής, αλλά που φρόντισε και φροντίζει ακόμα να κάνει τη ζωή σου να αξίζει. Ένα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" και όλη μας την αγάπη στις μοναδικές μανούλες μας!!!
Μάνα μου, αιώνια αγάπη μου…
Μάνα μου, άγγελέ μου…
Μάνα μου, εσύ είσαι το λουλούδι μου…
Μάνα μου, εσύ ο χτύπος της καρδιάς μου…
Κι όταν προφέρω το όνομά σου γεμίζω με ευτυχία!!!
Μανούλα μου Χρόνια Πολλά!!!

Η συγγραφέας κα. Ζωή Βαλάση στα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη

Η συγγραφέας κα. Ζωή Βαλάση επισκέφτηκε το σχολείο μας και είχαν την ευκαιρία οι μαθητές της Δ’ τάξης να τη συναντήσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί της και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου της: «Η επανάσταση των ονείρων», στα πλαίσια της δράσης «Βιβλιοφιλία».

Η συγγραφέας δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές απαντώντας σε όλους με απλό τρόπο για το βιβλίο της, τους ήρωές της, την αξία του παραμυθιού, τα όνειρά της. Επίσης, ανέφερε πώς πήρε την απόφαση να γίνει συγγραφέας, πότε ξεκίνησε να γράφει και πώς εμπνέεται κάθε φορά που θέλει να γράψει ένα βιβλίο. Αφηγήθηκε στους μικρούς αναγνώστες της ένα παραμύθι με τρόπο μοναδικό και ζήτησε από όλα τα παιδιά να τραγουδήσουν μαζί της ένα τραγούδι εμπνευσμένο από το παραμύθι της «Ωραίας κοιμωμένης».

Στη συνέχεια με μεγάλη προθυμία υπέγραψε αφιερώσεις στα λογοτεχνικά βιβλία που είχαν διαβάσει τα παιδιά.

Η συγγραφέας κα Ελένη Δικαίου στα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη

Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα κα Ελένη Δικαίου με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου της: «Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα» από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της λογοτεχνίας.

Η συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο της, δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές απαντώντας σε όλους με απλό τρόπο για το πώς επέλεξε το θέμα αυτό και για τις πηγές που την βοήθησαν ώστε να το γράψει.

Έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες της μέσα από ερωτήσεις που έκανε η ίδια, να εκφράσουν τις απόψεις και τα συναισθήματά τους πάνω στο θέμα του συγκεκριμένου βιβλίου.

Στη συνέχεια με μεγάλη προθυμία υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών και εκείνα της πρόσφεραν μια εργασία που της έφτιαξαν με πολλή αγάπη.