Επίσκεψη νηπίων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το νηπιαγωγείο μας επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα νήπια  περιηγήθηκαν στους υπέροχους χώρους του, πήραν μέρος σε αθλητικές δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους κι έπαιξαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Περάσανε καταπληκτικά!

Επίσκεψη μαθητών Α΄ και Β΄ τάξης στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Πραγματοποίησαν μια όμορφη περιήγηση στο Πάρκο,  γνώρισαν από πολύ κοντά διάφορα είδη (π.χ., καμηλοπαρδάλεις, λεμούριους, αρπακτικά πτηνά, ερπετά) και είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κάποια από τα ζώα που φιλοξενούνται στο Πάρκο. Τέλος, γνώρισαν τα δελφίνια του Πάρκου   ανακάλυψαν ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι μοναδικότητες που κάνουν το δελφίνι να είναι ένα τόσο ιδιαίτερο ζώο.

«Εκπαιδεύσου όπως ένας αστροναύτης» Mission X: Train like an astronaut

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τα αντικείμενα πέφτουν συνεχώς κάθετα προς το κέντρο της Γης, γιατί δεν πάνε προς τα πλάγια ή προς τα πάνω; Ήξερες ότι η Γη είναι ένας τεράστιος μαγνήτης και έχει τα ανάλογα χαρακτηριστικά; Ήξερες ότι το πιο ψηλό βουνό του πλανήτη Άρη ονομάζεται Όλυμπος; Ήξερες ότι ο αστροναύτης πρέπει να αθλείται σκληρά για να μην ατροφήσουν οι μύες και τα κόκκαλα του; Το διεθνές projectMissionX: Trainlikeanastronaut μας προσέφερε ποικίλες γνώσεις για το διάστημα και ικανοποίησε όλες τις διαστημικές αναζητήσεις μας! Μαζί μας ήταν η κ. Αθηνά Πριμικίρη που εργάζεται ως δασκάλα στον δημόσιο τομέα με προϋπηρεσία πάνω από 34 χρόνια και από το 2014 είναι  Ambassador στην καινοτόμο αυτή ευρωπαϊκή εκπαιδευτική δράση.

Χρόνια πολλά. Καλή Πρωτομαγιά.

Χρόνια πολλά. Καλή Πρωτομαγιά

Πήραν τα παιδιά στα χέρια τους
λουλούδια και κορδέλες του Μάη
και του έπλεξαν στεφάνι
να «φορέσει» στο πανέμορφο κεφάλι του!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό μήνα!!!!

Επίσκεψη μαθητών της Γ΄ τάξης στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, μια  επίσκεψη που τους πρόσφερε μία πολυδιάστατη εμπειρία , τους έφερε  σε επαφή με το βασίλειο των φυτών και των ζώων και γνώρισαν με εύληπτο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τη λειτουργία του φυσικού και ζωικού κόσμου, την αλληλεξάρτηση και ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Η συγγραφέας Γεωργία Γαλανοπούλου στο σχολείο μας.

Η κυρία Γαλανοπούλου  μίλησε στους μαθητές της Β΄ τάξης για το ερέθισμα της συγγραφής του βιβλίου «Το αγόρι που ζωγράφιζε πουλιά» και τους έμαθε πως για να γράψεις ένα βιβλίο θέλει λίγη αλήθεια και πολλή φαντασία. Το βιβλίο της που είχαμε τη χαρά να διαβάσουμε στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Βιβλιοφιλίας μας δίδαξε  πόσο σημαντικό είναι πέρα από δύναμη να έχεις σοφία και κυρίως αγάπη.  Αυτή την αγάπη της για τα παιδιά και τη συγγραφή τη διαπιστώσαμε γνωρίζοντάς την. Ήταν μια πολύ ευχάριστη συνάντηση που ελπίζουμε να επαναλάβουμε στο μέλλον!

Επίσκεψη μαθητών Ε΄ τάξης στο ΕΛΒΑΛ - Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου

   Μιά επίσκεψη με στόχο να μετατρέψει τους μικρούς μαθητές σε πρεσβευτές ανακύκλωσης, αλλά και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν βιωματικά ότι μπορούν να εφαρμόσουν τις αρχές της διαχείρισης απορριμμάτων στην καθημερινή ζωή τους.

Το νηπιαγωγείο μας αγαπάει το βιβλίο!

Στο νηπιαγωγείο μας, σε κάθε ευκαιρία προωθούμε τη φιλαναγνωσία, με στόχο την εξοικείωση του μικρού μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση, καθώς και την σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με το  βιβλίο.

Όσα περισσότερα βιβλία διαβάσει κάποιος, τόσο πιο σπουδαίος άνθρωπος θα γίνει… Τα παιδάκια του νηπιαγωγείου μας λοιπόν, εκτός από αναγνώστες, έγιναν και σπουδαίοι συγγραφείς. Για άλλη μια φορά, η συνεργασία μας με τα παιδιά είχε «μαγικά» αποτελέσματα! Με αφορμή τα προβλήματα του περιβάλλοντος, το κάθε τμήμα δημιούργησε ένα  κομμάτι της ιστορίας, το έγραψε και το εικονογράφησε. Στη συνέχεια, θέλοντας να κάνουμε μια γιορτή για τα βιβλία που αγαπάμε τόσο, βγήκαμε στον υπέροχο κήπο μας και όλοι μαζί ολοκληρώσαμε τη μοναδική, παιδική ιστορία!

 

«Κι όσο πιο πολύ διαβάζω,

τόσο νιώθω μια χαρά,

που ποτέ δεν την αλλάζω!

Βιβλίο μου, είσαι τέλεια συντροφιά!»

Παράσταση αγγλικού εκπαιδευτικού θιάσου “English Theatre Club” “CHARLIE”

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν  στο θέατρο του σχολείου μας την αγγλική θεατρική παράσταση “CHARLIE”. Ο θίασος που αποτελείται από Άγγλους και Έλληνες ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς που έχουν πείρα στο  παιδικό θέατρο, παρουσίασε  ένα έργο βασισμένο στη ζωή και τα έργα του μεγαλύτερου κωμικού του 20ου  αιώνα, Charlie Chaplin. Ο φτωχός, αλλά ευρηματικός Charlie είναι σύμβολο της ανάγκης όλων μας για ανθρώπινη αλληλεγγύη. Το έργο του μεγάλου δημιουργού, που είναι πάντα επίκαιρο, γίνεται προσιτό στα παιδιά, που μπορεί να μην το έχουν γνωρίσει, αλλά αξίζει να το χαρούν, να το μελετήσουν, να το ερευνήσουν και να συμμετάσχουν στη παράσταση.

Παράσταση αγγλικού εκπαιδευτικού θιάσου “English Theatre Club” “The Emperor”

Την Πέμπτη 19  Απριλίου 2018, οι μαθητές της Γ και Δ τάξης στο θέατρο του σχολείου μας παρακολούθησαν  την παράσταση «The Emperor». Ο θίασος με Άγγλους και Έλληνες ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς που έχουν πείρα στο  παιδικό θέατρο, παρουσίασαν  το θεατρικό έργο που είναι  βασισμένο στο παραμύθι του Hans Christian Andersen, με θέμα την τιμωρία ενός άπληστου βασιλιά.   Η ιστορία διαδραματίζεται στην αρχαία Ρώμη και αποτελεί μια διαδραστική κωμωδία με ζωντανά τραγούδια και χορούς στην οποία συμμετείχαν και οι μαθητές.

Η Λαϊκή παράδοση στο προνήπιο

Ανοίξαμε το σεντούκι του λαϊκού μας πολιτισμού και βγήκαν από μέσα όλοι οι θησαυροί της λαϊκής μας παράδοσης. Η φωνή της Δόμνας Σαμίου μας “έφερε” μυρωδιές από την Κανελόριζα και ο μικρός αργαλειός στη γωνιά της τάξης “έπλεξε” ιστορίες και παραμύθια με λαϊκούς ήρωες της πατρίδας μας.