Επίσκεψη μαθητών Δ΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

 

  Την Τετάρτη 14-3-2018, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο «Ένεκα Παιδείας» όπου  παρακολούθησαν την εκπαιδευτική δια δραστική παράσταση με θέμα: «Ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα».

Μια θεατρική παράσταση που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να πραγματοποιήσουν ένα ιστορικό ταξίδι στα Αρχαϊκά και στα Κλασικά χρόνια της  αρχαίας Ελλάδας. Στα Αρχαϊκά χρόνια  βίωσαν στιγμές από την καθημερινή ζωή της  Αθήνας και της Σπάρτης,  γνώρισαν τις μεγάλες γιορτές, τους ολυμπιακούς αγώνες την τέχνη τον πολιτισμό, τα πολιτεύματα των αρχαίων Ελλήνων καθώς και τα βήματα προς τη Δημοκρατία.

Στα Κλασσικά χρόνια  αναπαράστησαν τις ένδοξες μάχες των Ελλήνων στους περσικούς πολέμους,  θαύμασαν τα μεγάλα έργα του «χρυσού αιώνα» στην Αθήνα του Περικλή και τέλος έζησαν τα γεγονότα του Πελοποννησιακού πολέμου. 

«Έναστρη Νύχτα» του Van Gogh από τα παιδιά του Προνηπίου μας!

Τα παιδιά δημιουργούν τον δικό τους πίνακα ακολουθώντας τα βήματα του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Van Gogh. Το έργο αναπαριστά μια έναστρη νύχτα σε ένα τοπίο γεμάτο κίνηση. Τα παιδιά ακολουθούν αυτήν την κίνηση με τα πινέλα τους. Οι ανεμοστρόβιλοι, το ταραγμένο ρυάκι και η γαλήνη του χωριού φέρνουν τα παιδιά του Προνηπίου μας σε επαφή με τα στοιχεία της φύσης και το φυσικό περιβάλλον ενώ βοήθησαν τα παιδιά να αναπτύξουν τη λεπτή κινητικότητα, τη μαθηματική τους σκέψη και τη φαντασία τους.

12ος Μαθηματικός διαγωνισμός.

Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης»

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού Σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (school bullying), οι μαθητές μας στο θέατρο του σχολείου μας έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει κατά τις σχολικής βίας.

Γίναμε… Μικροί Επιστήμονες!!!

Ο όρος STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) αποτελεί το ακρωνύμιο για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη της Μηχανικής και τα Μαθηματικά. Τα παιδιά εμπλέκονται με τα επιστημονικά πεδία του STEM στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όπου η μάθηση επιτυγχάνεται μέσα από την επίλυση προβλήματος, τη δημιουργική εμπλοκή των μαθητών στη διερεύνηση νέων εννοιών και την ανακάλυψη της λύσης.

Οι μικροί μας επιστήμονες μας παρουσιάζουν της απλές μηχανές: τροχός και άξονας, κεκλιμένο επίπεδο και τροχαλία μέσα από τις κατασκευές τους και παραδείγματα από την ιστορία και την καθημερινή ζωή.

 

 

Χιονοδρομίες Καλάβρυτα 3-3-2018

Ο γύρος του κόσμου

Το ταξίδι μας σε ολόκληρη τη γη ξεκινάει στο νηπιαγωγείο μας… Όλοι μαζί γίναμε παιδιά διαφορετικών πολιτισμών φορέσαμε τις ξεχωριστές φορεσιές και γνωρίσαμε τις φυλές των ανθρώπων, τις ιδιαιτερότητές τους, τις συνήθειες, τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής τους… Στο τέλος, χορέψαμε,  ονειρευτήκαμε και ενώσαμε τα χέρια μας για να αγκαλιάσουμε με την ελπίδα και το χαμόγελό μας τα παιδιά όλου του κόσμου.

Επίσκεψη μαθητών Ε΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

Την Πέμπτη 27-2-2018, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας  επισκέφτηκαν τον πολυχώρο «Ένεκα Παιδείας» όπου  παρακολούθησαν εκπαιδευτική δια δραστική παράσταση με θέμα: «Ένα ταξίδι στα χρόνια τα βυζαντινά».

Μια θεατρική παράσταση που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ντυθούν με τα κοστούμια της εποχής και να πραγματοποιήσουν μαζί με τους ηθοποιούς, ένα ταξίδι στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, οι μαθητές θα παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της Πόλης. Έζησαν στιγμές από την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών,  επισκέφτηκαν τον Ιππόδρομο,  παρακολούθησαν αρματοδρομίες και  βίωσαν τα ιστορικά γεγονότα της στάσης του «Νίκα».

Ως Βυζαντινοί πολίτες, νοικοκυρές και στρατιώτες  συμμετείχαν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εποχή του Ιουστινιανού, του Ηράκλειτου και του Λέοντα του Γ΄.

 Αγωνίστηκαν πίσω από τα κάστρα της πόλης ενάντια στους πολιορκητές Αβαρούς, Πέρσες, Άραβες και γυμνάστηκαν  με τους ακρίτες πλάι στον αντρειωμένο Διγενή.

Τέλος, έδωσαν δίπλα στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο τη μεγάλη μάχη που οδήγησε στην άλωση της Πόλης.

Μια μέρα με την οικογένεια της 'Αννας. Animation από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας!!!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου δημιούργησαν μία ταινία και έδωσαν ζωή στους ήρωες του παλιού σχολικού αναγνωστικού της Α’ δημοτικού με τίτλο «Αλφαβητάριο». Γνώρισαν τον Μίμη, τη Λόλα, την Έλλη και την υπόλοιπη οικογένεια και βασίστηκαν στις σελίδες του βιβλίου για να φτιάξουν τη δική τους ιστορία με θέμα «Μια μέρα με την οικογένεια της Άννας». Στη συνέχεια, δημιούργησαν τα σκηνικά και τους ήρωες από πλαστελίνη. Το γύρισμα ξεκίνησε! Με τη βοήθεια του υπολογιστή, της ψηφιακής κάμερας και του κατάλληλου προγράμματος, τα παιδιά έβγαλαν συνολικά 826 φωτογραφίες και με την τεχνική του clay animation ετοίμασαν την ταινία τους.

 

Αναβολή χιονοδρομικής εξόρμησης 24/2/18

Σύμφωνα με το σημερινό δελτίο καιρού του Forecast οι καιρικές συνθήκες του Σαββάτου στο βουνό (πυκνή χιονόπτωση με ομίχλη ) δε μας δίνουν τις προϋποθέσεις για ευχάριστη διαμονή στο χιονοδρομικό κέντρο και δεν εξασφαλίζει τις ασφαλείς χιονοδρομίες των παιδιών.
Για το λόγο αυτό η χειμερινή εξόρμηση του Σχολείου μας στα Καλάβρυτα, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 24-2-2018, θα αναβληθεί για το επόμενο Σάββατο 03/03/2018.
http://gr.snow-forecast.com/resorts/Helmos/6day/bot

Από τον Picasso …στον Μόραλη Από τα παιδιά του Προνηπίου μας

 

«Έφτασα 90 ετών για να ζωγραφίσω όπως τα παιδιά…». Αυτά ήταν τα λόγια του Pablo Picasso  ψάχνοντας μια ολόκληρη ζωή το μυστικό της παιδικής ζωγραφιάς!!!

«Δε μας έμαθε κανείς να ζωγραφίζουμε, απλά ζωγραφίζουμε με τη φαντασία μας!»

 Αυτό απαντούν τα παιδιά όταν θα γνωρίσουν στα πλαίσια του προγράμματος του σχολείου μας το έργο του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου!

Ο δικός μας ζωγράφος,  Γιάννης Μόραλης, απαλλαγμένος από τα περιττά στολίδια, άφησε τις ζωγραφιές του να μιλήσουν κατευθείαν στις καρδιές των παιδιών, τα οποία αναπαρήγαγαν έργα του γιορτάζοντας φέτος στην πατρίδα μας τα 100 χρόνια από τη γέννησή  του!!