Γλεντήσαμε με τρελό χορό την Τσικνοπέμπτη στο πάρτι μας. Καλές αποκριές.

«Εκπαιδεύσου όπως ένας αστροναύτης» Mission X: Train like an astronaut

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης ζώνης στη Β’ τάξη ασχοληθήκαμε με ένα θέμα με παγκόσμια ανταπόκριση στα σχολεία. Το projectπραγματοποιείται σε συνεργασία με τους γυμναστές και οι δραστηριότητες είναι επιλεγμένες ώστε να αρμόζουν στην ηλικία των μαθητών της Β’ τάξης. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή των παιδιών  θα βρείτε στον ιστότοπο:  http://trainlikeanastronaut.org/el/content/mt-olympus-highest-mountain-mars/020518  

http://trainlikeanastronaut.org/el/content/%CE%94%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CF%84%CE%B7/020718

http://trainlikeanastronaut.org/el/content/magnetism-kids/020618

http://trainlikeanastronaut.org/el/content/gravity-introduction-and-challenge/020518

 

 Mission X: Αθλήσου όπως ένας αστροναύτης που είναι μια διεθνής εκπαιδευτική πρόκληση που εστιάζει στην καλή φυσική κατάσταση και τη διατροφή καθώς ενθαρρύνουμε τους μαθητές να "εκπαιδευτούν όπως ένας αστροναύτης". H Mission X επικεντρώνεται στην καλή φυσική κατάσταση και διατροφή, γιατί γνωρίζουμε ότι ένα υγιές σώμα είναι απαραίτητο για να είναι κάποιος «Fit Explorer!».

Επίσκεψη μαθητών Ε΄ - ΣΤ΄ στο Μουσείο Πειραμάτων

Την Πέμπτη 01-02-2018, οι μαθητές της Ε΄ - ΣΤ΄ τάξηςτου Σχολείου μας  επισκέφτηκαν  το Μουσείο Πειραμάτων, όπου  παρακολουθήσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ηλεκτρομαγνητισμό: Ηλεκτρίζω μαγνητίζω, τα πειράματα αρχίζω».

Πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς το ηλεκτρικό ρεύμα; Σίγουρα θα ήταν πολύ διαφορετική και όχι τόσο άνετη! Ο ηλεκτρισμός από κομμάτι της καθημερινότητάς μας, σήμερα γίνεται αντικείμενο πειραματισμών. Ηλεκτρικά κυκλώματα παράλληλα και σε σειρά, αγωγοί, μονωτές, μπαταρίες, πολύμετρα και αντιστάσεις μας κάνουν να μη ξεχωρίζουμε το παιχνίδι από τα πειράματα. Όμως, και ο μαγνητισμός είναι παρών, με μαγνητικά πεδία, ραβδόμορφους και πεταλοειδείς μαγνήτες, ηλεκτρομαγνήτες και πολλά ακόμη βιωματικά πειράματα και δραστηριότητες.

Οι φυσικές επιστήμες στο Νηπιαγωγείο μας

Τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο γνωρίζουν τις έννοιες των φυσικών επιστημών παίζοντας, παρατηρώντας και πειραματιζόμενα με ορισμένα φαινόμενα τα κατανοούν, συμφιλιώνονται με αυτά και προστατεύονται από τις αιτίες που τα προκαλούν. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε τα παιδιά να αποκτήσουν ουσιαστικές εμπειρίες από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει, ώστε να μπορούν να ερμηνεύουν μόνα τους, μέσα από τις μεθόδους των επιστημών, διάφορα καθημερινά θέματα.

Η 1η χειμερινή εξόρμηση θα γίνει το Σάββατο 10-02-18 στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Οι μαθητές Α΄ έως ΣΤ΄ τάξης συμμετέχουν στα προγράμματα: σκι, σκαφάκι (έλκηθρο). Με ανυπομονησία περιμένουμε την ημέρα!!!!!!

Παρέα με τον Μάνο Χατζιδάκι

 

Με την  «Ορχήστρα των Χρωμάτων» και οδηγό το «Χάρτινο το φεγγαράκι» γνωρίσαμε το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι. Τα προνήπια του Σχολείου μας χόρεψαν με πολύχρωμες κορδέλες και τραγούδησαν με τις παιδικές τους φωνούλες ένα από τα ομορφότερα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη.

Παράσταση αγγλικού εκπαιδευτικού θιάσου “English Theatre Club” για τους μαθητές των τάξεων Α΄ & Β΄ “The Crab and the Little Mermaid”

Το αγγλικό εκπαιδευτικό θέατρο “English Theatre Club”,   παρουσίασε  στο θέατρο του Σχολείου μας, την Πέμπτη 25  Ιανουαρίου 2018, την παράσταση "TheCrabandtheLittleMermaid. Στο θίασο συμμετείχαν Άγγλοι και Έλληνες ηθοποιοί που έχουν πείρα στο παιδικό θέατρο.                                                                                                          

 Με ανατροπές και εκπλήξεις, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα «υδάτινο» παραμύθι για την αληθινή φιλία που  μάγεψε  μικρούς και μεγάλους.

Από τους χθεσινούς αγώνες βόλεϊ με σχολεία της περιφέρειας μας.

Επίσκεψη μαθητών Α΄ τάξης στο Μουσείο Πειραμάτων

Την Τετάρτη 24-1-2018 οι μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Πειραμάτων. Το πρόγραμμα που  παρακολούθησαν είχε θέμα «Νερό: Μια σταγόνα διηγείται…».  

Τα παιδιά έμαθαν τα πάντα για το νερό και κυρίως πώς και γιατί δεν πρέπει να το σπαταλούμε. Από τι αποτελείται το νερό; Πάγος, νερό ή ατμός; Δραματοποίησαν και έμαθαν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Γνώρισαν τον κύκλο του νερού μέσα από το ηχητικό ταξίδι μίας σταγόνας. Έκαναν μαγικά πειράματα με το νερό και είδαν να ανάβει και όχι να σβήνει τη φωτιά, να βάφει και όχι να καθαρίζει. 

Επίσκεψη μαθητών Β΄ τάξης στο «Εργαστήρι του πηλού»

 

 

Την Τρίτη  16-01-2018 οι μαθητές της Β΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το «Εργαστήρι του πηλού». Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν είχε θέμα «Μικροί αγγειοπλάστες». Οι μαθητές μέσα από την τέχνη της κεραμικής, με οδηγό τη φαντασία, δημιούργησαν τα δικά τους μοναδικά έργα και βίωσαν  την εμπειρία ενός αυθεντικού εργαστηρίου κεραμικής! 

Επίσκεψη μαθητών Γ΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

Την Τετάρτη 10-1-2018, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο Ένεκα Παιδείας, όπου  παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ήρωες, θεοί και μύθοι». Ο μύθος της Περσεφόνης έγινε η αφορμή ώστε  μαζί με τον Ιάσωνα και το χρυσόμαλλο κριάρι του να ταξιδέψουν οι μαθητές  στον «μυθικό»  Όλυμπο. Εκεί  συνάντησαν τους αρχαίους θεούς, έμαθαν για τις αρετές και τα κουσούρια τους και  μιμήθηκαν τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα! Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα  των θεών τα παιδιά  πραγματοποίησαν   (με παιγνιώδη μορφή σε  μουσικοκινητική αναπαράσταση) μερικούς από τους άθλους του Ηρακλή και του Θησέα για να πείσουν τους θεούς να αναλάβουν την εξουσία για σχεδιάσουν έναν  καλύτερο κόσμο. Σε μια ζωντανή αναπαράσταση της λειτουργίας της δημοκρατίας στην αρχαία Αθήνα οι μαθητές βρήκαν την ευκαιρία στην εκκλησία του δήμου να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους, να προτείνουν λύσεις και να ψηφίσουν τον αρχηγό τους στο νέο κόσμο που ονειρεύονται.