Επίσκεψη μαθητών Α΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

Τη Τετάρτη  06-12-2017, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο Ένεκα Παιδείας, όπου  παρακολουθήσαν στο εργαστήρι τέχνης, πολιτισμού και διαδραστικής μάθησης το πρόγραμμα «Οι 4 εποχές του χρόνου – Ο πειρατής των εποχών».

Oι μαθητές, συμμετείχαν  σε ένα θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστή τον πειρατή των εποχών και ως ναύτες ενός παράξενου πληρώματος  ταξιδέψαν στις ομορφιές των εποχών. 

Γιορτή τμημάτων Προνηπίων «Η βασίλισσα του χιονιού»

 

Στη  χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, τα παιδιά του Προνηπίου μας θα μας παρουσιάσουν μια διασκευή του παραμυθιού «Η Βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μια φορά κι έναν καιρό, μικροί γελωτοποιοί καλικάντζαροι φτιάχνουν μαγικούς καθρέφτες που αποφασίζουν να τους κάνουν χίλια κομμάτια και να σκορπίσουν το κακό σ’ όλους τους ανθρώπους. Τα θρύψαλα, μπήκαν στην καρδιά των ανθρώπων και την πάγωσαν. Ένα από τα κομμάτια θα καρφωθεί στην καρδιά του Κάι, ενός αγοριού που απόψε, σε μια νύχτα μαγική γιορτάζει με τη φίλη του Γκέρντα και την παρέα τους, τα Χριστούγεννα! Ο Κάι αλλάζει συμπεριφορά, η καρδιά του παγώνει και χάνει τη ζεστασιά που του έδινε η αγάπη για τους φίλους του. Φεύγει και χάνεται στο δάσος. Εκεί που τον περιμένει η Βασίλισσα του χιονιού, η οποία διατάζει τους φρουρούς της να τον συλλάβουν!

Η Γκέρντα ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον φίλο της και όταν τελικά τον βρίσκει μαγεμένο από τα μάγια με μια λέξη μια μοναχή προσπαθεί να του θυμίσει. Μια λέξη με πέντε γράμματα, αλλά με χίλια νοήματα! Τη  λέξη.. ΑΓΑΠΗ.

Χαρίστε στα παιδιά το πιο θερμό σας χειροκρότημα! Καλή σας διασκέδαση!!!

2η Ημερίδα - Πανηγύρι Φυσικής «Η Φυσική μαγεύει …μικρούς και μεγάλους» Κυριακή 10/12/20

Γιορτή τμημάτων Ν6 – Ν7 «Η μπουγάδα του Άγιου Βασίλη»

Στη  χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, τα παιδάκια μας θα μας παρουσιάσουν την καταπληκτική τους παράσταση «Η μπουγάδα του Άγιου Βασίλη», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Κυρίτση.

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς!

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο γεγονός! Όλα; Εεεε! Όχι και όλα…

Κάπου στον μακρινό Βόρειο Πόλο στο εργαστήριο του Άγιου Βασίλη κι ενώ τα δώρα και τα παιχνίδια είναι έτοιμα για να μπουν στον σάκο του, ο Αϊ Βασίλης βρίσκει τη στολή του λερωμένη. Τώρα τι θα γίνει;

Αυτό ακριβώς θα μας αποκαλύψουν με κέφι και χαρά τα παιδάκια μας μέσα από την υπέροχη παράστασή τους.

Καμαρώστε μας και χειροκροτήστε τα παιδάκια μας θερμά για την τόσο σπουδαία προσπάθειά τους!

Καλή σας διασκέδαση!!!

2η Ημερίδα - Πανηγύρι Φυσικής «Η Φυσική μαγεύει …μικρούς και μεγάλους» Κυριακή 10/12/20


Το σχολείο μας συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στην Ημερίδα – Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών με τίτλο: «Η φυσική μαγεύει… μικρούς και μεγάλους», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2017 (10:00 – 14:00) στο δημαρχείο της Βούλας. Τις ομιλίες και τα εργαστήρια της εκδήλωσης μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές της Δ΄, Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης καθώς και οι γονείς τους. Το σχολείο μας κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρασκευάσει αρώματα.

Την Παρασκευή 1-12-2017 το πρωί, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας, επισκέφτηκαν την έκθεση Van Gogh Alive, στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο κύκλος του νερού

 

Τα παιδιά του Προνηπίου επισκέφθηκαν τον πολυχώρο «Ένεκα Παιδείας», όπου μέσα από  εκπαιδευτικό παιχνίδι βίωσαν την αξία του κύκλου του νερού.

Όλοι οι μαθητές πήραν μέρος  σε ένα θεατρικό δρώμενο που αναπαριστά το ταξίδι μιας σταγόνας. Φορώντας τα κατάλληλα κουστούμια, υποδύθηκαν τα στοιχεία του ουρανού και της Γης και χρησιμοποιώντας πλούσιο πληροφοριακό υλικό, βίωσαν τη μεγάλη αξία των συνεχών αλλαγών στις μορφές που το νερό εμφανίζεται.

 

Ο κύκλος του νερού μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική στο Νηπιαγωγείο μας

Μια ξεχωριστή μέλισσα έφτασε στην τάξη του νηπιαγωγείου μας! Μια μέλισσα μοναδική, μια μέλισσα χωρίς φτερά, μας έφερε έναν μυστικό χάρτη. Κι εμείς θα πρέπει να την οδηγήσουμε στον δρόμο της σταγόνας  μιλώντας τη γλώσσα της. Μια γλώσσα φτιαγμένη με σύμβολα που καταφέραμε να μάθουμε για να μπορούμε να την κατευθύνουμε μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά.  Με τα φωτεινά της τα ματάκια, μας έδειξε τον Κύκλο Του Νερού

«Το μάζεμα των ελαιών εν Μυτιλήνη»

Εκεί, στο νησί της Μυτιλήνης, γεννήθηκε ένας σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος, ο Θεόφιλος. Εδώ, στον κήπο του σχολείου μας, στήσαμε έναν ελαιώνα με τις φιγούρες από το έργο του και «ζωντανέψαμε» μαζί με τα παιδιά του Προνηπίου και του Νηπιαγωγείου μας τον πίνακά του «Το μάζεμα των ελαιών εν Μυτιλήνη».

Ύστερα, στρώσαμε το τραπέζι της ελιάς δοκιμάσαμε τα παράγωγά της χορεύοντας σε ρυθμούς παραδοσιακούς! Επίσης, φτιάξαμε το στεφάνι των Ολυμπιονικών αγώνων, τον κότινο. Και ως Ολυμπιονίκες, φορέσαμε κι εμείς τα στεφάνια της ελιάς και ανεβήκαμε στο βάθρο των νικητών!