Ο Οδυσσέας Ελύτης στο Νηπιαγωγείο μας!

«Πουλιά στα χίλια χρώματα»   Γίναμε κι εμείς πουλιά και ανοίξαμε τα φτερά μας για το νέο μας ταξίδι στο νηπιαγωγείο…!

The Story of Thanksgiving - Thanksgiving Read Aloud for Kids

Story of Thanksgiving

Ο τρύγος στο Προνήπιό μας!

Εορτασμός για την επέτειο του πολυτεχνείου.

Επίσκεψη μαθητών Γ΄ τάξης στο «Εργαστήρι του πηλού»

Την Τρίτη 14-11-2017 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το «Εργαστήρι του πηλού». Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν είχε θέμα «Ταξίδι στον κυκλαδικό πολιτισμό». Οι μαθητές με οδηγό τη φαντασία, δημιούργησαν τα δικά τους μοναδικά έργα και βίωσαν  την εμπειρία ενός αυθεντικού εργαστηρίου κεραμικής!

Πιο συγκεκριμένα : Ανακάλυψαν τον κυκλαδικό πολιτισμό μέσα από την κεραμική και τα ειδώλια. Προσθέτοντας και αφαιρώντας έδωσαν μορφή στον πηλό, δημιούργησαν τα δικά τους ειδώλια.

Επίσκεψη μαθητών Δ΄ τάξης στο Βιωματικό Πάρκο Κιβωτός

 Την Πέμπτη 9-11-2017, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Βιωματικό Πάρκο Κιβωτός, όπου  παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο «Από την Ελιά...στο Λαδάκι!». Τα παιδιά  ανακάλυψαν το θαυματουργό μονοπάτι της ελιάς, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.  Μεταμορφώθηκαν σε μικρούς ελαιουργούς και μέσα από βιωματικές αναπαραστάσεις και θεατρικά παιχνίδια  γνώρισαν καλύτερα τον θαυματουργό αυτόν καρπό και τις μοναδικές θεραπευτικές του ιδιότητες!

Δημοτικό ομιλία για την αποταμίευση.

  • Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου, μας επισκέφθηκαν από το ταχυδρομικό ταμιευτήριο και έδωσαν στους μαθητές πολλές ιδέες καλής διαχείρισης ,της οικονομίας και της αποταμίευσης, μοιράζοντας παράλληλα τους πασίγνωστους κουμπαράδες.

Αφιερωμένο στο Halloween, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, ήταν το χθεσινό μάθημα των Αγγλικών.

Απονομή πτυχίων στους μαθητές του σχολείου μας των τάξεων Δ΄ έως ΣΤ΄, για τη σχολική χρονιά 2016-17 από την υπεύθυνη του Αγγλικού τμήματος, κα Χριστίνα Ξενοπούλου και την εκπρόσωπο του Cambridge English Language Assessment, κα Όλγα Λεοντάρη. Πτυχία Starters έλαβαν 49 μαθητές. Πτυχία Movers έλαβαν 19 μαθητές. Πτυχία Ket έλαβαν 38 μαθητές. Πτυχία Pet έλαβαν 2 μαθητές. Οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν τα πτυχία τους με διάκριση. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις δασκάλες τους, κα Γεωργία Γορανίτη κα Αντωνία Λούτση και κ. Άγγελο Μπίκα

Απονομή πτυχίων Γαλλικών και Γερμανικών στους μαθητές της ΣΤ΄τάξης της σχολική χρονιά 2016-17, από τις καθηγήτριες κα Δέσποινα Ληξουριώτη και κα Πηνελόπη Βάγια. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τις δασκάλες τους!