Πρώτη και καλύτεροι...και στο θεατρικό μας ΠΙΝΟΚΙΟ!!!!

Τα απίθανα Δευτεράκια μας στο γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες.

Γιορτή A΄τάξης

Γιορτή Γ΄τάξης . Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα τριτάκια μας.

Γιορτή Β΄τάξης

Γιορτή Γ΄τάξης

H τελετή απονομής βραβείων του 11ου Διαγωνισμού «Μαθηματικά και Παιχνίδι» στους μαθητές της Ε΄ τάξης και ΣΤ΄ του Σχολείου μας.

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Η γιορτή της Ανακύκλωσης στο Νηπιαγωγείο μας!!!

 

 «Ανακύκλωση το λένε

κι από τα άχρηστα όλα αυτά

θε να γίνουνε βιβλία

κι άλλα χρήσιμα πολλά!!!»

Η συγγραφέας κα. Μπαμπέτα Ιωάννα στο σχολείο μας.

Χθες Δευτέρα  15/5/2017  η συγγραφέας κα. Ιωάννα Μπαμπέτα  επισκέφτηκε το σχολείο μας και είχαν την ευκαιρία οι μαθητές και του Νηπιαγωγείου και της Α΄ τάξης να τη συναντήσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί της και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που πραγματικά τους έμεινε αξέχαστη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας στα πλαίσια της δράσης «Βιβλιοφιλία». Τα παιδιά με μεγάλη χαρά την υποδέχτηκαν και της αφιέρωσαν ένα γλωσσικό παιχνίδι – μια ακροστιχίδα με τα γράμματα της λέξης «ΜΗΤΕΡΑ» με αφορμή τη γιορτή της μητέρας που ήταν την Κυριακή 14/5/2017. Στην συνέχεια της τραγούδησαν όλα μαζί ένα υπέροχο τραγουδάκι με τίτλο «Μανούλα» και όπως δήλωσε και η ίδια στα παιδιά την συγκίνησε πάρα πολύ.

Η συγγραφέας που μας επισκέπτεται για δεύτερη χρονιά, μίλησε για το βιβλίο της «Η καλύτερη μαμά», για την  ηρωίδα του βιβλίου της, και για το  πώς επέλεξε το θέμα του βιβλίου της.

Μας ανάφερε πώς εμπνέεται κάθε φορά που θέλει να γράψει ένα βιβλίο, έκανε ερωτήσεις στα παιδιά τα οποία απαντούσαν με ιδιαίτερη προθυμία και στη συνέχεια έχοντας μαζί της ένα πλούσιο εποπτικό υλικό, παρουσίασε το βιβλίο της μέσα από παιχνίδι, όπου συμμετείχαν ενεργά όλα τα παιδιά.

Η σημερινή μέρα ήταν ξεχωριστή για τους μικρούς μας μαθητές και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα. Μπαμπέτα που μας τίμησε με την παρουσία της και μας παρουσίασε με τόσο ευχάριστο, πρωτότυπο, παιδαγωγικό και βιωματικό τρόπο το βιβλίο της.

Θα είναι χαρά μας να την έχουμε κοντά μας και πάλι του χρόνου.

Ο συγγραφέας κος Κώστας Μάγος στα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη

Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον συγγραφέα κο Κώστα Μάγο με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου του: «Το μακρύ ταξίδι του Αιμίλιου» από τους μαθητές της Β΄ τάξης στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Βιβλιοφιλία».

Τα παιδιά τον καλωσόρισαν κρατώντας μπαλόνια που έγραφαν μηνύματα που έβγαιναν μέσα από την ιστορία του βιβλίου και του χάρισαν ένα κολλάζ που έφτιαξαν με αυτά τα μηνύματα.

Ο συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο του, δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές απαντώντας σε όλους με απλό τρόπο καταθέτοντας τις εμπειρίες του, μιλώντας για τον κεντρικό ήρωα και τους άλλους ήρωες  του βιβλίου και για το  πώς επέλεξε το θέμα αυτό.  

Επίσης έδωσε την ευκαιρία στους ίδιους τους μαθητές να γίνουν οι ήρωες του βιβλίου και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των συμμαθητών τους σχετικά με την πλοκή και την υπόθεση του βιβλίου.

Στη συνέχεια με μεγάλη προθυμία υπέγραψε αφιερώσεις στο λογοτεχνικό βιβλίο του που είχαν διαβάσει τα παιδιά.

Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα κο. Κώστα Μάγο που μας τίμησε με την παρουσία του. Ελπίζουμε να τον έχουμε κοντά μας και πάλι του χρόνου στην παρουσίαση ενός άλλου βιβλίου του.