Οι ομάδες ποδοσφαίρου του σχολείου μας , σε αγώνες με άλλα σχολεία

Καλή Πρωτομαγιά!!!

Επίσκεψη μαθητών Ε΄και Στ' τάξης στο ΕΛΒΑΛ - Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου

Οι μαθητές της Ε΄ και Στ τάξης του Σχολείου μας  επισκέφτηκαν το ΕΛΒΑΛ – Κέντρο Ανακύκλωσης Αλουμινίου.

Το πρόγραμμα που  παρακολούθησαν είχε στόχο του  να τους μετατρέψει  σε πρεσβευτές ανακύκλωσης, αλλά και να κατανοήσουν βιωματικά  τις αρχές της διαχείρισης απορριμμάτων στην καθημερινή ζωή τους.

Πάσχα 2017

Προνήπια και Νήπια ‘‘αγιογραφούν’’ στιγμές της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

Η συγγραφέας κα Ελένη Δικαίου στα Εκπαιδευτήρια Πασχάλη

Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα κα Ελένη Δικαίου με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου της: «Η κοιλάδα με τις πεταλούδες» από τους μαθητές της Ε΄ τάξης στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Βιβλιοφιλία».

Η κα Δικαίου αρχικά μας έδειξε ένα βίντεο που αναφερόταν στη λίμνη Κάρλα, και η οποία στάθηκε η αφορμή για να γραφτεί το βιβλίο «Η κοιλάδα με τις πεταλούδες».

Η συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο της, δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές απαντώντας σε όλους με απλό τρόπο καταθέτοντας τις εμπειρίες της, μιλώντας για τα βιβλία της, τους ήρωες των βιβλίων της, τα όνειρά της. Τα παιδιά παρουσίασαν εργασίες που έφτιαξαν με αφορμή την ανάγνωση των βιβλίων και τις πρόσφεραν στη συγγραφέα.

Στη συνέχεια με μεγάλη προθυμία υπέγραψε αφιερώσεις στα λογοτεχνικά βιβλία της που είχαν διαβάσει τα παιδιά.

Τέλος, την αποχαιρετήσαμε «μελωδικά» με ένα  τραγούδι  από την ορχήστρα του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα κα. Ελένη Δικαίου που μας τίμησε για άλλη μια χρονιά με την παρουσία της.

Η αρχή του ταξιδιού στο Δημοτικό σχολείο……..

Σήμερα τα τρία τμήματα των παιδιών του νηπιαγωγείου με μεγάλη μας χαρά επισκεφτήκαμε το Δημοτικό σχολείο μας!  Η χορωδία του σχολείου μας υποδέχθηκε με ένα υπέροχο τραγούδι και η ξενάγησή μας ξεκίνησε. Με τους φίλους μας από την Α΄ Δημοτικού φτιάξαμε πασχαλινά κουλουράκια, στολίσαμε  κόκκινα αυγά και ανταλλάξαμε κάρτες! Στην αίθουσα των καλλιτεχνικών φτιάξαμε μια όμορφη εργασία για να στολίσει τους τοίχους του καινούριου μας σχολείου και παίξαμε πολλά παιχνίδια με τους γυμναστές! Είδαμε τις τάξεις, ενθουσιαστήκαμε και ανυπομονούμε να ανοίξουμε τα πανιά μας για το νέο μας ταξίδι στο μεγάλο σχολείο!

 

Επίσκεψη μαθητών Β΄ και Γ΄ τάξης στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

 Την Τρίτη 4-4-2017, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου σε μια όμορφη περιήγηση ,  γνώρισαν διάφορα είδη ζώων καμηλοπαρδάλεις, λεμούριους, αρπακτικά πτηνά, ερπετά και  είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κάποια από αυτά.  Τέλος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των δελφινιών μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πάρκου.

2 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας

«Κόκκινη κλωστή, δεμένη,

στην ανέμη τυλιγμένη,

δώσ' της κλώτσο να γυρίσει,

παραμύθι ν' αρχινίσει»…

 

…τραγουδάμε κάθε μέρα και διαβάζουμε το αγαπημένο μας βιβλίο στην τάξη! Ήρθε όμως η γιορτή του βιβλίου κι εμείς για να το τιμήσουμε παίξαμε, παρουσιάσαμε το βιβλίο που αγαπάμε, γράψαμε τα συναισθήματά μας γι’ αυτά, φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο, γίναμε κι εμείς συγγραφείς και εικονογράφοι!!!

Η συγγραφέας κα. Λίνα Λυχναρά στο σχολείο μας.

 

Σήμερα Δευτέρα 3/4/2017 η συγγραφέας κα. Λίνα Λυχναρά επισκέφτηκε το σχολείο μας και είχαν την ευκαιρία οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης να τη συναντήσουν από κοντά, να συνομιλήσουν μαζί της και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με μία συγγραφέα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας στα πλαίσια της δράσης «Βιβλιοφιλία». Η συγγραφέας μίλησε για τα βιβλία της «Τα άλογα της πράσινης κοιλάδας» και «Το παιδί με τα δυο πρόσωπα», δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές απαντώντας σε όλους με απλό τρόπο για τους  ήρωες των βιβλίων της, και για το  πώς επέλεξε τα θέματα των βιβλίων της. Επίσης, μας ανάφερε πότε ξεκίνησε να γράφει για παιδιά, γιατί στράφηκε στη συγγραφή βιβλίων μυστηρίου και πώς εμπνέεται κάθε φορά που θέλει να γράψει ένα βιβλίο.

Στη συνέχεια με μεγάλη προθυμία υπέγραψε τα βιβλία που είχαν διαβάσει τα παιδιά.

Ευχαριστούμε πολύ τη συγγραφέα κα. Λίνα Λυχναρά που μας τίμησε με την παρουσία της.

Περιβαλλοντική Δράση «Let’s do it Greece 2017» Κυριακή 2 Απριλίου