Παρέλαση 25η Μαρτίου

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Τραγούδια απο τη χορωδία μας στη γιορτή της 25ης Μαρτίου

«Η ποίηση και το παιδί της προσχολικής ηλικίας»

«Οι μεγάλοι ακούνε λέξεις αλλά δεν τις προσέχουν, οι μεγάλοι διαβάζουν τις λέξεις αλλά δεν τις νιώθουν.

Οι μεγάλοι αρθρώνουν τις λέξεις αλλά δεν τις γεύονται…

Τα παιδιά παίζουν με τις λέξεις!!! Τα παιδιά ακούνε τις λέξεις!!!!

Τα παιδιά τις νιώθουν τις λέξεις!!! Τα παιδιά τις γεύονται τις λέξεις!!!»

«Ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα»

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης  παρακολούθησαν την εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση με θέμα: «Ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα».

Μια θεατρική παράσταση που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να πραγματοποιήσουν ένα ιστορικό ταξίδι στα Αρχαϊκά και στα Κλασικά χρόνια στην αρχαία Ελλάδα. Στα Αρχαϊκά χρόνια  βίωσαν στιγμές από την καθημερινή ζωή στην  Αθήνα και τη Σπάρτη,  γνώρισαν τις μεγάλες γιορτές, τους ολυμπιακούς αγώνες την τέχνη τον πολιτισμό, τα πολιτεύματα των αρχαίων Ελλήνων καθώς και τα βήματα προς τη Δημοκρατία.

Στα Κλασσικά χρόνια  αναπαράστησαν τις ένδοξες μάχες των Ελλήνων στους περσικούς πολέμους,  θαύμασαν τα μεγάλα έργα του «χρυσού αιώνα» στην Αθήνα του Περικλή και τέλος  έζησαν τα γεγονότα του Πελοποννησιακού πολέμου.  

Ένα ταξίδι στα χρόνια τα βυζαντινά

  Οι μαθητές της Ε΄ τάξης  παρακολούθησαν την  εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση με θέμα: «Ένα ταξίδι στα χρόνια τα βυζαντινά»

Μια θεατρική παράσταση που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ντυθούν με τα κοστούμια της εποχής και να πραγματοποιήσουν μαζί με τους ηθοποιούς, ένα ταξίδι στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, οι μαθητές  παρευρέθηκαν  στα εγκαίνια της Πόλης. Έζησαν στιγμές από την καθημερινή ζωή των Βυζαντινών,  επισκέφτηκαν τον Ιππόδρομο,  παρακολούθησαν αρματοδρομίες και  βίωσαν τα ιστορικά γεγονότα της στάσης του «Νίκα».

Ως Βυζαντινοί πολίτες, νοικοκυρές και στρατιώτες  συμμετείχαν στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την εποχή του Ιουστινιανού, του Ηράκλειτου και του Λέοντα του Γ΄. Αγωνίστηκαν πίσω από τα κάστρα της πόλης ενάντια στους πολιορκητές Αβάρους, Πέρσες, Άραβες και  γυμνάστηκαν με τους ακρίτες πλάι στον αντρειωμένο Διγενή.

Τέλος,  Έδωσαν δίπλα στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο τη μεγάλη μάχη που οδήγησε στην άλωση της Πόλης.

Παράσταση αγγλικού εκπαιδευτικού θιάσου “English Theatre Club” για τους μαθητές των τάξεων Δ΄ Ε΄& ΣΤ΄ “PLAZA HOTEL”

Το αγγλικό εκπαιδευτικό θέατρο “English Theatre Club”,  που συνεχίζει για δέκατη τρίτη χρονιά τις δραστηριότητές του με θεατρικές παραστάσεις στα Αγγλικά,   παρουσίασε στο θέατρο του Σχολείου μας, την παράσταση "PlazaHotel". Ο θίασος αποτελείτο από Άγγλους και Έλληνες ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς που έχουν πείρα στο παιδικό θέατρο.                                          Με ανατροπές και εκπλήξεις οι μαθητές  παρακολούθησαν ένα έργο βασισμένο στην ιδέα της ευφυέστατης κωμωδίας, "VisitorsfromForestHills", (PlazaSuiteAct III)  του περίφημου Αμερικανού συγγραφέα, Neil Simon. Στο έργο εξετάζονται οι αληθινές αξίες της ζωής και η διαφορά των αντιλήψεων που υπάρχει ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Το έργο του μεγάλου δραματουργού είναι μια σάτιρα της σύγχρονης κοινωνίας, που άξιζε να δουν, να μελετήσουν και να ερευνήσουν οι μαθητές μας.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Σχολείο μας

Επίσκεψη Δ΄τάξης στο Πολεμικό μουσείο

2η χειμερινή εξόρμηση Σάββατο 18-2-2017 στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Γιορτάζοντας την Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο μας.

Η 2η χειμερινή εξόρμηση θα γίνει το Σάββατο 18-2-2017 στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Οι μαθητές Α΄ έως ΣΤ΄ τάξης συμμετέχουν στα προγράμματα: σκι, σκαφάκι (έλκηθρο).
Με ανυπομονησία περιμένουμε την ημέρα!!!!!!

Αποκριάτικη γιορτή Νηπιαγωγείου και Αης Δημοτικού