Τα πασχαλάκια

Ημερίδα - Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών
«Η Φυσική μαγεύει… μικρούς και μεγάλους»

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στο δημαρχείο της Βούλας και οι μαθητές μας παρασκεύασαν παγωτό χρησιμοποιώντας άζωτο για ψύξη.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ – ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ «Η Φυσική μαγεύει …μικρούς και μεγάλους» ΚΥΡΙΑΚΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Παράσταση αγγλικού εκπαιδευτικού θιάσου “English Theatre Club” για τους μαθητές των τάξεων Α΄,Β΄ & Γ΄ "Hansel & Gretel”

Το αγγλικό εκπαιδευτικό θέατρο “English Theatre Club”, που συνεχίζει για δωδέκατη χρονιά τις δραστηριότητές του με θεατρικές παραστάσεις στα Αγγλικά,  παρουσίασε στο θέατρο του Σχολείου μας, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, την παράσταση "Hansel & Gretel". Ο θίασος αποτελείται από Άγγλους και Έλληνες ηθοποιούς και εκπαιδευτικούς που έχουν πείρα στο παιδικό θέατρο.

Το έργο αποτελούσε μια  διασκεδαστική παραλλαγή του ομώνυμου παραμυθιού του Hans C. Andersen. Ο Hansel & η Gretel, μετά από πολλές ώρες  περιπλάνησης  στο δάσος, θα ανακαλύψουν ένα λαχταριστό σπίτι από ζαχαρωτά, μια πανούργα μάγισσα και πολλές μαγικές εκπλήξεις, με τη βοήθεια των μαθητών που παρακολουθούν την παράσταση. Οι ηθοποιοί  ενθάρρυναν τους μαθητές να πάρουν θέση στα εκάστοτε δρώμενα. Δηλαδή, κατά την διάρκεια του έργου, οι μαθητές μιλούσαν, επευφήμησαν,  τραγούδησαν,  χόρεψαν και  συμμετείχαν και οι ίδιοι στην παράσταση.

 

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό 2017

Οι εξετάσεις του φετινού διεθνή μαθηματικού διαγωνισμού «Καγκουρό» πλησιάζουν. Αρχίζουμε λοιπόν δειλά δειλά την εξάσκηση μας, με θέματα προηγούμενων χρόνων.
Στη σελίδα Καγκουρό.

Η 1η χειμερινή εξόρμηση Σάββατο 28-1-2017 στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Η 1η χειμερινή εξόρμηση θα γίνει το Σάββατο 28-1-2017 στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Οι μαθητές Α΄ έως ΣΤ΄ τάξης συμμετέχουν στα προγράμματα: σκι, σκαφάκι (έλκηθρο).
Με ανυπομονησία περιμένουμε την ημέρα!!!!!!

Η χορωδία του Σχολείου μας συνοδεύει τον Διονύση Σαββόπουλο.

Κοινωνική προσφορά των μαθητών μας.

Τα παιδιά μας στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης παραδίδουν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στο «Κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο» του Δήμου μας  και στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της ενορίας μας. Με στόχο την στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη , ώστε να έχουν την ευκαιρία να περάσουν πιο ζεστές και ανθρώπινες χριστουγεννιάτικες  γιορτές.  

Χριστουγεννιάτικο παζάρι μαθητών «Ενδιαφέρομαι – νοιάζομαι – προσφέρω»

Στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το Σχολείο μας διοργανώνει για ακόμα μία σχολική χρονιά, χριστουγεννιάτικο παζάρι, με στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Στόχος μας είναι η προσφορά σημαντικής βοήθειας και στήριξης σε πολλές οικογένειες και συλλόγους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να περάσουν πιο ζεστές και ανθρώπινες χριστουγεννιάτικες γιορτές. Επίσης, η ευαισθητοποίηση  όλων μας, μικρών και μεγάλων, και η ευκαιρία να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που τόσο μας έχει ανάγκη και μέσα από τις πράξεις μας να διδαχτούμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης.

Τρίτος ενδοσχολικός διαγωνισμός ανάγνωσης παιδικού βιβλίου

Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να συμβάλλουμε και να καλλιεργήσουμε την αγάπη των παιδιών μας για την απόλαυση της ανάγνωσης που προσφέρει ένα λογοτεχνικό βιβλίο αλλά και στην καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας μεταξύ τους, διοργανώνουμε και φέτος το θεσμό  της «Βιβλιοφιλίας» με στόχο να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις τους, δίνοντας ισχυρά κίνητρα για την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων.                               Τα παιδιά μας αναπτύσσοντας τη φιλική σχέση με τη λογοτεχνία καλλιεργούν τη γλωσσική τους έκφραση κι ενημερώνονται για σύγχρονα κοινωνικά θέματα, γνωρίζοντας καταξιωμένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

9 Νοε. 2016

Τα πασχαλάκια το blog μας.

Ο χώρος που θα είναι δικός μας, με εκπαιδευτικά παιχνίδια , παρουσιάσεις, βίντεο, σταυρόλεξα , προτάσεις και στιγμές της μαθητικής ζωής.
Μπορείτε να επικοινωνείτε στο paschalakia.edu@gmail.com

Επίσκεψη μαθητών Γ΄ τάξης στο «Εργαστήρι του πηλού»

Την Τρίτη 29-11-2016 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το «Εργαστήρι του πηλού». Το πρόγραμμα που  παρακολούθησαν είχε θέμα «Ταξίδι στον κυκλαδικό πολιτισμό». Οι μαθητές με οδηγό τη φαντασία, δημιούργησαν τα δικά τους μοναδικά έργα και βίωσαν  την εμπειρία ενός αυθεντικού εργαστηρίου κεραμικής!

Πιο συγκεκριμένα : Ανακάκαλυψαν τον κυκλαδικό πολιτισμό μέσα από την κεραμική και τα ειδώλια. Τα παιδιά, προσθέτοντας και αφαιρώντας έδωσαν μορφή στον πηλό, δημιούργησαν  τα δικά τους ειδώλια, ανακαλύπτοντας την ομορφιά τους μέσα από την ουσιαστική τους απλότητα. Επεξεργάστηκαν αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών συλλέγοντας πληροφορίες μέσα από την αγγειογραφία και  τα σύγκριναν µε τα σημερινά.

 • Επίσκεψη μαθητών της Ε΄καιΣτ’ τάξης στο Μουσείο Πειραμάτων.

  Την Πέμπτη 17-11-2016, οι μαθητές της Ε΄ και Στ’ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Πειραμάτων, όπου παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Μαγική χημεία» και «Οπτική: Φως και χρώμα».

  Πόσα από τα υλικά καθημερινής χρήσης είναι προϊόντα έρευνας ενός χημικού εργαστηρίου; Χρώματα, καθαριστικά, τρόφιμα, ποτά, καλλυντικά, σχεδόν όλα! Γίναμε , λοιπόν και εμείς για λίγο μικροί χημικοί και πραγματοποιήσαμε ασφαλή πειράματα, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια ενός αληθινού χημικού εργαστηρίου. Ξεκινήσαμε με δραστηριότητες για τα μόρια, τα άτομα, τα στοιχεία και τις χημικές ενώσεις. Μελετήσαμε τις χημικές αντιδράσεις με διαλύματα που αλλάζουν χρώμα, παράγουν ζέστη ή κρύο, αφρό και ίζημα. Συνεχίσαμε με τα οξέα, τις βάσεις και τους δείκτες κάνοντας από κλασικά πειράματα χημείας έως και… εκρήξεις!!!

  Οι μαθητές της Στ’ ασχολήθηκαν με τον πιο μαγικό κλάδο της φυσικής την οπτική. Τί είναι όμως το φως; Είναι κύμα ή σωματίδια; Η ερώτηση που δίχαζε για χρόνια τους επιστήμονες είναι η αφόρμηση για ένα παιχνίδι με το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η συνέχεια έγινε ακόμα πιο συναρπαστική με πειράματα μέσα στο σκοτάδι! Ιδιότητες του φωτός, ανάκλαση, ολική ανάκλαση, απορρόφηση, σκέδαση και άλλες έννοιες έγιναν κατανοητές μέσα από τα πειράματα. Είδαμε το λευκό φως να αναλύεται στα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά και να συντίθεται από αυτά, ενώ στη συνέχεια συγκλίνοντες και αποκλίνοντες φακοί μας έδειξαν τις ιδιότητές τους. Γνωρίσαμε το πιο σύγχρονο και τεχνολογικό κομμάτι της οπτικής… Οπτικές ίνες, laser, αόρατα υλικά, υγρά που φωσφορίζουν και εκπέμπουν φως μας έκαναν να μην πιστεύουμε στα μάτια μας!

 • Θεατρική παράσταση μαθητών της Δ΄ τάξης στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

  Την Πέμπτη 17-11-2016 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας, παρακολούθησαν τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου «Το Τρένο στο Ρουφ» .  Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του παλατιού, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στη βασιλική κουζίνα μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!  Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο έργο αυτό. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά;

 • Επίσκεψη μαθητών Α΄ – Β΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

  Την Πέμπτη 17-11-2016, οι μαθητές της Α΄ και Β’ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν τον πολυχώρο Ένεκα Παιδείας, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το τρένο με τα συναισθήματα».

  Όταν ένα τρένο έχει φτερά και ταξιδεύει στις χώρες των συναισθημάτων τα παιδιά βιάζονται να επιβιβαστούν για το παραμυθένιο ταξίδι. Οι μικροί ταξιδιώτες θα γεμίσουν τα βαγόνια με επιθυμίες και όνειρα. Θα ταξιδέψουν στις χώρες του θυμού, της λύπης, του φόβου, της χαράς και της αγάπης. Θα μάθουν να επιλέγουν σωστά τις λέξεις, τις εικόνες, τα χρώματα, τις κινήσεις και τα τραγούδια που ταιριάζουν σε κάθε συναίσθημα.

  Συμμετείχαν στη θεατρική δράση ένιωσαν στην ψυχή τους τα συναισθήματα να ανθίζουν σαν τα λουλούδια και ολοκλήρωσαν ένα από τα πιο σημαντικά ταξίδια στην ζωή τους.

 • Επίσκεψη Ε' τάξης στο Βυζαντινό Μουσείο.

  Η Ε' τάξη την Παρασκευή 11-11-2016 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο. Παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τον αρχαίο κόσμο στον βυζαντινό».

  Έμαθαν για τη μετάβαση από τον αρχαίο κόσμο στον βυζαντινό που έγινε σταδιακά. Σταθμός για τη μετάβαση από τον κόσμο της αρχαιότητας στον κόσμο του Bυζαντίου αποτέλεσε η νομιμοποίηση της χριστιανικής θρησκείας το 313 από τον Mεγάλο Kωνσταντίνο. H χριστιανική τέχνη απέκτησε στο εξής δημόσιο χαρακτήρα και τέθηκε στην υπηρεσία διάδοσης της νέας θρησκείας. Παράλληλα, η μεταφορά της έδρας της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τη Pώμη στην Kωνσταντινούπολη το 330 ήταν καθοριστική για τη μετατόπιση του κέντρου βάρους από τη λατινική Δύση στην εξελληνισμένη Aνατολή.Επίσης είδαν την έκθεση από συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ από επιλεγμένα αρχαιολογικά αντικείμενα ,έργα τέχνης που προέρχονται από τις αυτοκρατορικές συλλογές της Αγίας Πετρούπολης.

 • Επίσκεψη μαθητών Α΄ – Β΄ τάξης στον Πολυχώρο Ένεκα Παιδείας

  Την Πέμπτη 17-11-2016, οι μαθητές της Α΄ και Β’ τάξης του Σχολείου μας θα επισκέφτηκαν τον πολυχώρο Ένεκα Παιδείας, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το τρένο με τα συναισθήματα».

  Όταν ένα τρένο έχει φτερά και ταξιδεύει στις χώρες των συναισθημάτων τα παιδιά βιάζονται να επιβιβαστούν για το παραμυθένιο ταξίδι. Οι μικροί ταξιδιώτες θα γεμίσουν τα βαγόνια με επιθυμίες και όνειρα. Θα ταξιδέψουν στις χώρες του θυμού, της λύπης, του φόβου, της χαράς και της αγάπης. Θα μάθουν να επιλέγουν σωστά τις λέξεις, τις εικόνες, τα χρώματα, τις κινήσεις και τα τραγούδια που ταιριάζουν σε κάθε συναίσθημα.

  Συμμετείχαν στη θεατρική δράση ένιωσαν στην ψυχή τους τα συναισθήματα να ανθίζουν σαν τα λουλούδια και ολοκλήρωσαν ένα από τα πιο σημαντικά ταξίδια στην ζωή τους.

 • «Καραγκιόζης και Θέατρο Σκιών»

  Η Β’ Δημοτικού ολοκλήρωσε σήμερα το διαθεματικό project «Καραγκιόζης και Θέατρο Σκιών» που είχε ξεκινήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με την παρουσίασή του στην Α’ Δημοτικού. Στο σχολείο μας προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα ταλέντα των μαθητών μας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τα αναδείξουν. Ένα από τα ταλέντα μας είναι και ο Παύλος Ριγανάς, μαθητής της Δ’ Δημοτικού, ο οποίος ασχολείται με το Θέατρο Σκιών και έπαιξε στους συμμαθητές του την παράσταση «Ο Καραγκιόζης ξυλοκόπος», χαρίζοντας γέλιο, κέφι και χαρά!

 • «Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό»

  Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν τον κινηματογράφο «Αθήναιον», όπου παρακολούθησαν την προβολή διαδραστικού κινηματογράφου με θέμα «Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό».

  Η ταινία, στην εξέλιξη της οποίας οι μαθητές είχαν συμμετοχή και πρωταγωνιστής ήταν ο γνωστός ηθοποιός Πάνος Βλάχος. Για την υπόθεση, ο Πάνος συντονίζει μια ομάδα που αποτελείται από παιδιά διαφόρων ηλικιών και εθνοτήτων. Βρίσκονται σε μια μελλοντική κοινωνία όπου το bullying και ο σχολικός εκφοβισμός έχει σχεδόν εξαφανιστεί χάρη στις ενέργειές τους και ένα παγκόσμιο δίκτυο αντιμετώπισης που αποσκοπεί στην νουθεσία και την θεραπεία του θύτη που αντιμετωπίζεται πλέον και αυτός σαν θύμα. Ξαφνικά, έρχονται νέες καταγγελίες θυμάτων bullying από διάφορα μέρη του κόσμου και η ομάδα του Πάνου ετοιμάζεται να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

 • Επίσκεψη μαθητών ΣΤ΄ τάξης στο Εργοστάσιο Παπαδοπούλου.

  Σήμερα Τετάρτη 26-10-2016 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το Εργαστήριο μπισκότων Παπαδοπούλου όπου έζησαν μια μοναδική εμπειρία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο ζωντανεύει καθημερινά η παραγωγή των αγαπημένων μπισκότων, να παρακολούθησαν από κοντά την παραγωγική διαδικασία των αγαπημένων μας Γεμιστών μπισκότων.

  Επίσης, συμμετείχαν σε μπισκοτένιες δραστηριότητες, ενημερώθηκαν για τη διατροφική αξία των μπισκότων, και έφτιαξαν τα δικά τους μοναδικά, αναμνηστικά δώρα!

 • Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

  Μια μέρα φθινοπωρινή
  κρύα χωρίς λιακάδα
  οι Ιταλοί θελήσανε
  να πάρουν την Ελλάδα.

  Μα οι Έλληνες απάντησαν
  ΟΧΙ με ένα στόμα
  Εχθρού ποδάρι δεν πατά
  στο Ελληνικό το χώμα.

  Γιατ’ είναι χώμα ιερό
  με αίμα ποτισμένο
  κι από τα χρόνια τα παλιά
  δάφνες μυρτιές, σπαρμένο.

 • Επίσκεψη μαθητών Δ΄ τάξης στο «Εργαστήρι του πηλού»

  Την Τρίτη 25-10-2016 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το «Εργαστήρι του πηλού». Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν είχε θέμα «Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια κούκλα από πηλό». Οι μαθητές μέσα από την τέχνη της κεραμικής, πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης των συναισθημάτων και των δεξιοτήτων τους. Με οδηγό τη φαντασία, δημιούργησαν τα δικά τους μοναδικά έργα και βίωσαν την εμπειρία ενός αυθεντικού εργαστηρίου κεραμικής!

  Πιο συγκεκριμένα: Με πρωταγωνίστρια την κωδωνόσχηµη πλαγγόνα, ταξιδέψαν στον χρόνο ανακαλύπτοντας τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην Αρχαία Ελλάδα.

  Επεξεργάστηκαν αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, συνέλεξαν πληροφορίες μέσα από την αγγειογραφία και τις σύγκριναν µε τα σημερινά.

 • Α΄ Οικολογική-περιβαλλοντική εξόρμηση Σάββατο 15-10-2016, ΠΑΡΝΗΘΑ – «Μόλα»

  Μετά την ορεινή πεζοπορία στις πανέμορφες πλαγιές της Πάρνηθας, καταλήξαμε στη θέση «Μόλα», όπου ξεκουραστήκαμε και γευματίσαμε. Στη συνέχεια έγιναν παιχνίδια δάσους με εκπαίδευση διαφορετικού βαθμού δυσκολίας ανάλογα με την ηλικία, όπως περιβαλλοντική (παρατήρηση χλωρίδας-πανίδας περιοχής), προσανατολισμός και κατασκευή εργασιών. Προαιρετικά για τους μαθητές της Γ’ έως ΣΤ’ τάξης έγινε πρόγραμμα ποδηλασίας (mountain bike) σε ειδικές διαδρομές για ποδήλατα βουνού.

 • Επίσκεψη μαθητών Ε΄ και ΣΤ' τάξης στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.

  Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις πλούσιες συλλογές εκθεμάτων και αρχειακού υλικού, περίπου 25.000 στο σύνολό του. Για αντικείμενα, τηλεγραφήματα, αρχειακό υλικό και φωτογραφίες από άλλες εποχές, οι οποίες μαγνήτισαν το βλέμμα τους. Ενημερώθηκαν επίσης για τις ιστορίες της επικοινωνίας, που ξεκινούν από τις Φρυκτωρίες, δηλαδή την οπτική αναμετάδοση μηνυμάτων με φλόγες, τον ήχο του κέρατος και φτάνουν εως τον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους, το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία.

 • Επίσκεψη μαθητών Β΄ τάξης στο Βιωματικό Πάρκο.

  Οι μαθητές παρακολουθήσαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Από το σταφύλι στο κρασί», «Από το σιτάρι στο ψωμί» και «Από την ελιά στο ελαιόλαδο», ανάλογα με το τμήμα τους και στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα αθλοπαιδιών υπό την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής, κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών.

 • Εκπαιδευτκή – οικολογική περιβαλλοντική επίσκεψη Γ’ τάξης στο «περιβόλι».

  Την Τετάρτη 5-10-2016, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το «Περιβόλι στη Βάρη», όπου είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια εκπαιδευτική ξενάγηση στο μαγευτικό κόσμο του Περιβολιού. Με την καθοδήγηση ομάδας ειδικών εκπαιδευτών, οι μαθητές σταματήσαν σε διάφορους σταθμούς οικολογικού ενδιαφέροντος . Στον κάθε σταθμό απάντησαν στις ερωτήσεις του εμψυχωτή και άκουσαν συναρπαστικές πληροφορίες για τη φύση. Στο τέλος του εκπαιδευτικού Περιπάτου, είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να ζωγραφίσουν σε έναν όμορφο, φυσικό χώρο.

Φιλικά,

Πασχάλης Αντώνης